В Єврокомісії анонсували час запровадження безвізового режиму для України

В Єврокомісії анонсували час запровадження безвізового режиму для України
Європейському союзу необхідно до 7 місяців для того, аби завершити всі бюрократичні процедури для впровадження безвізового режиму з Україною та Грузією.

Про це розповів єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє Європейська правда.

Відповідаючи на питання, коли нарешті українці зможуть їздити до ЄС без віз, Аврамопулос пояснив, що на початку 2016 року Єврокомісія подасть на розгляд Європейському парламенту та Європейській Раді законодавчі ініціативи щодо запровадження безвізового режиму.

Після цього, за словами єврокомісара, до остаточного ухвалення рішення щодо скасування віз пройде декілька місяців.

"Від трьох до семи місяців. Це залежить від прогресу", — заявив Аврамопулос.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЄС, віза
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У разі запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом, на паспортному контролі в громадян України можуть попросити підтвердження зворотного квитка або ж наявність достатнього фінансового ресурсу
Про це розповіла заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу", повідомляє Еспресо.TV.

Відповідаючи на запитання, чи можливий такий варіант, що громадянина України з біометричним паспортом навіть після запровадження безвізового режиму не пропустять на паспортному кордоні, вона визнала, що можливі нюанси.

"Дійсно, є питання, оскільки, незважаючи на те, що по біометричних паспортах громадяни зможуть подорожувати без необхідності отримання віз, у прикордонних служб є таке право запитати: "Чи є у вас підтвердження зворотного квитка?", "чи є у вас достатньо фінансових ресурсів для того, щоб перебувати достатній термін?", і "де ви збираєтесь перебувати весь цей час?", - зазначила Зеркаль.

За її словами, дані питання задають громадянам Молдови, яка має безвізовий режим з ЄС до 2014 року.
Відповісти
Останні новини
В Єврокомісії анонсували час запровадження безвізового режиму для України
18 грудень, 2015, 18:50