Україну завалить яблуками. Волинянам це не загрожує

Україну завалить яблуками. Волинянам це не загрожує
Рекордний урожай яблук в Україні може обернутися багатомільйонними втратами для садівників, однак волинським садівникам це не загрожує.

У поточному році Україна очікує рекордний урожай яблук - понад 1 млн тонн.

Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний портал «КОМЕНТАРІ».

Автор проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» Андрій Ярмак, рекордний урожай яблук в Україні, схоже, співпаде з рекордним урожаєм яблук в Росії, яка фактично є нашим єдиним експортним ринком. Крім того, очікується, що більш високі врожаї яблука будуть отримані також у Польщі та інших країнах ЄС, які є нашими конкурентами на російському і українському ринках.

Експерт прогнозує, що втрати українських садівників можуть досягти 850-950 млн. грн. в цьому сезоні внаслідок несприятливої кон´юнктури і зміни ринкових умов.

Як повідомили журналістам ВолиньPost в управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації, волинським садоводам така ситуація не загрожує. В області лише 340 гектарів займають яблуневі сади. Продукція аграріїв постачається, передусім, на внутрішній ринок. Крім того, частина яблук на ринках області – експорт з інших областей та Польщі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волині загрожує те, що вона знову буде їсти красиві на вид (пластмасові) польські і французькі яблука, оброблені ядами 20-25 разів за сезон. Справа в тім, що сувора зима, яка не характерна для наших широт, пригнітила місцеві сади і не обминула яблуневих. До речі, у волинському управлінні АПК немає спеціаліста-садовода і дані, що ніби-то 350 га займають яблуневі сади, брехливі. Маяківський сад всох і заріс вільхою, а новостворена асоціація волинських садоводів "Рідний сад" на чолі з садоводом Юрієм Довгуном нараховує не більше сорока гектарів садів. Можливо, пяний ветфельдшер з агропрому вам в ці дані врахував ягідники полуниці братів Смітюхів,, що в Ковельському районі, то перепрошую - яблука трохи відрізняються від полуниці, як кукурудза від борщовика.
Відповісти
Останні новини
Україну завалить яблуками. Волинянам це не загрожує
01 серпень, 2012, 17:25