Чи реконструюють найближчим часом луцький «Бім-бом»? ФОТО

Чи реконструюють найближчим часом луцький «Бім-бом»? ФОТО
Будинок у центрі Луцька, який лучани звикли називати «Бім-бомом» через годинник на ньому, ще довго матиме обшарпаний і непривітний вигляд. Адже щоразу, коли мова заходила про його реконструкцію, то справа так і залишалася на рівні розмов та балачок.

«Хроніки Любарта» вирішили поцікавитися, коли нарешті «Бім-бом» приведуть до ладу. Схоже, що й цього разу грошей на ремонт немає. А самі мешканці неохоче за це візьмуться, бо хоч квартири в будинку приватизували, те, що робиться ззовні будівлі, своїм не вважають. Спихають усе на владу, а влада – на мешканців.

За радянських часів на місці, де постала ця дев’я­ти­­поверхівка, розташовувався ресторан «Волинь». Це була одноповерхова будівля, зведена ще за царської Росії і в той час використовувалася як житловий будинок. Уже після Другої світової війни цю споруду переобладнали на ресторан, а пізніше й зовсім знесли. А ресторан «Волинь» розмістили на першому поверсі новобудови. Автором проекту став архітектор Олександр Симакович, будинок побудували у 1966 році.

Нещодавно пропозицію про ремонт цієї багатоповерхівки опублікував Андрій Гринів на сайті «Єдина система місцевих петицій».

«Пропоную зробити ремонт фасаду дев’я­типоверхового будинку, який розташований на вул. Лесі Українки, 67 (Big Ben), в самому центрі міста», – йдеться у повідомленні.

Також чоловік пропонував зняти з будинку всю рекламу та осучаснити годинник.

Аби петицію розглянули органи місцевої влади, вона має набрати 300 голосів зареєстрованих користувачів. Станом на 15 грудня петицію підписали 230 людей із трьохсот необхідних. Голосування уже завершилося, однак не набрало ще 70 го­лосів. Тож можна вважати, що не усіх мешканців будинку хвилює це питання.

Зараз багатоповерхівка – у приватній власності мешканців. Про це повідомили в управлінні містобудування та архітектури Луцької міськради.

«Функція нашого управління – слідкувати не за технічним станом будівлі, а за естетичним оформленням. Свого часу я розробляв проект реконструкції фасадів. Подавав його заступнику міського голови Ларисі Соколовській, аби будинок включили у план робіт. Це було ще рік тому. Але тоді не виділили коштів на ремонт фасаду. Тому справа не зрушилася з місця. Зараз уже є нові депутати й нові заступники. Все залежатиме від того, чи приділять вони увагу проблемі. Цей будинок – у центрі Луцька, а перебуває в ганебному стані. Плитка аварійна й може комусь впасти на голову. Будівлю треба реконструювати негайно», – зазначив заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв.

Колишній заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що пропонувалося скластися з мешканцями коштами і зробити ремонт. Але люди були проти. За словами Соколовської, вони вважають, що ремонт має відбуватися суто за кошти міста.

Крім того, що з цього будинку вже кілька років поспіль осипається плитка, тут ще й висять рекламні щити. Мешканці запевняють, що вони не лише мають неестетичний вигляд, а й завдають значної шкоди будинку. Відтак руйнується зовнішня стінка, внаслідок затікання води за щити під час дощу на стінах багатоповерхівки та у квартирах утворюється пліснява й постійна волога.

На неодноразові звернення мешканців до ЖКП № 3, на балансі якого перебуває цей будинок, жодної реакції не було. Тож питання так і залишається невирішеним.

Відтак, доки мешканці багатоповерхівки на вулиці Лесі Українки, 67 самі не вирішать якось зібратися заради того, щоб їхній будинок був окрасою міста, доти штукатурка і шпаклівка будуть падати на голови усім перехожим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а те, що перед цим будинком незрозуміле корито, під назвою басейн імені романюка нікого не цікавить?
Відповісти
То пам`ятник жлобам Кривицькому і Шибі. Вже це історична пам`ятка.
Відповісти
Цікаво знати, а куди поділась скульптура дельфінів із попереднього фонтану.
Відповісти
Дельфіни зараз знаходяться у луцькому зоопарку, вмтаньвленні на ставку де плавають лебеді...
Відповісти
Колись Кобзон, мешкаючи в готелі "Україна", зіронізував, що вказаний годинник бреше..
Відповісти
Ресторан називався ,,Театральний" а ,,Волинь" був навпроти,де зараз виномаркет.
Відповісти
Там де виномаркет був гастроном, а ресторан "Волинь" (у всякому випадку за моєї пам`яті з 1970-х) був там, де зараз ТРЦ "Гранд-Волинь" (біля старої автостанції, а зара філармонії).
Відповісти
Ресторан "Волинь" завжди був на пр. Волі, там де зараз "Опера".
Відповісти
Жителі будь-якого будинку міста можуть зібрати гроші і провести утеплення фасаду. Може ще й компенсацію часткову отримають від держави.
А так на халяву всі ласі.
Звичайно, міська влада є ототожненням людей, які її вибрали - центральна площа це обличчя міста, не такі вже великі гроші треба для косметичного ремонту фасаду.
Відповісти
А давайте якусь херню намалюємо, типу великого Укропу у вишиванці за міліон євро.
Відповісти
Люди не відмовлялись робити ремонт.. просто Лариса Миколаївна Соколовська пропонувала це робити на умовах співфінансування, і виходило з кожної квартири по 4 тис. грн. А в будинку 70% - пенсіонери, які живуть на одну пенсію!!!!
а тут робитись не буде доти, поки 2-кг плита не впаде на голову якомусь чиновнику чи бехпосередньо Соколовській
Відповісти
а чому ж тоді бідні пенсіонери не погодилися на пропозицію інвестора зробити фасад взамін на встановлення електронного рекламного табло.... Тоді було б безкоштовно.... Та де там.... Треба постійно когось звинувачувати
Відповісти
А кому ідуть гроші за розміщення реклами на цьому будинку? Той хай і ремонтує фасад.
Відповісти
Дуже слушне зауваження.
Гроші на реклямі влада заробляє, а платити за фасад мусят пенсіонери.
Відповісти
З гамна цуркрки не зробиш. Знести нафіг ту потвору і все.
Відповісти
Треба жителів переселити в покинуті будинки глибокого Полісся, будинок знести, площу розрівняти бульдозерами, гарно виорати, прокультивірувати та насіяти конопель. Буде красіво і наркоманам в радість. Вони ж залюбки зможуть щогодини бамкати замість годинника. Але насамперед треба Миколі Ярославовичу призначити заступника по цьому будинку та уборній на Волі, щоб питання скоріше і краще вирішувалось, бо сама Соколовська вже ради дати не може. В коноплях добре розвести диких звірів, наприклад, фазанів чи алєнів. Було би дуже естетично та гарно, якби вони "с калєн" пили дощівку з басейну ім.Романюка. В корчі могли б ходити по природніх потребах лучани, бо більше нема куди. Питання треба вирішувати в комплексі, віддаючи приорітет створенню рекреаційно-асенізаційної зони в центрі міста. А ще, коли звірі замножаться, треба повісити гарні велики репродуктори і транслювати пісню років молодості нашого мера: "Осєн'ю в даждлівий сєрий дєнь, праскакал па гораду алєнь..." Це була б справжня реальна промоція Луцька.
Відповісти
Раніше під час будь-яких гулянь на театральній площі в дворі даного будинку всі бажаючі ставили свої авто, а ті, кому терміново потрібно було в туалет - бігали в цей двір. Вже давно двір огороджено від небажаних гостей, що, звичайно, дуже правильно. Огорожа не з найдешевших. Не знаю, за чиї кошти було встановлено цю огорожу - влади чи пенсіонерів... Просто будинок знаходиться в центрі, і жильці впевнені, що влада має бути зацікавлена в оновленні фасаду, за бюджетні кошти.
Відповісти
Естетика це звісно добре , але муніципалітет в жодному разі не має права виділяти купу грошей на приватизований будинок , тим паче місто має цілу купу важливіших проблем , от як зношені теплотраси , дороги та хідники , зовнішнє освітлення.
Відповісти
Останні новини
Чи реконструюють найближчим часом луцький «Бім-бом»? ФОТО
20 грудень, 2015, 00:42