Луцький ПУМ так і не отримав атобуси від ОДА

Луцький ПУМ так і не отримав атобуси від ОДА
Обіцянки виділити автобус для Палацу учнівської молоді, аби талановиті учнівські колективи мали змогу виїжджати на конкурси та змагання, залишилися лише обіцянками.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, материнства та дитинства - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, члени комісії поцікавилися у начальника міського управління освіти Олега Гребенюка, чи є можливість придбати автобус для перевезень дитячих творчих колективів, які займаються у рамках позашкільної освіти.

Олег Гребенюк зазначив: дія програми «Шкільний автобус» не розповсюджується на обласні центри, транспортом за державний кошт забезпечуються лише сільська місцевість. Крім того, позашкільна освіта взагалі переведена на місцеве фінансування, тож за цією програмою чекати допомоги не варто.

Однак свого часу під час урочистостей у Палаці учнівської молоді представники облдержадміністрації офіційно пообіцяли автобус для ПУМу. Адже автобус ЛАЗ, який є у нього, вже у ветхому стані.

Та коли управління освіти забажало підтвердження цієї обіцянки і звернулося до ОДА з офіційним листом, то отримали відписку, яка їх розчарувала: у відповіді йшлося, що обласний бюджет виділив додаткове фінансування на позашкілля у розмірі 3 мільйонів гривень. Натомість ці гроші міське управління освіти витратило на виплату індексації педагогам і доплати до заробітної плати, згідно з постановою Кабміну про підвищення посадових окладів. Адже коли Кабмін приймає постанови про збільшення посадових окладів, то додаткові гроші на це не надходять, оскільки кошти передбачені на фінансовий рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підказую: Грицько Пустовіт за державні бабки купив артистам нового автобуса і був за це критикований громадою. Треба зробити спільне використання артистами і ПУМом. Той автобус і так більше стоїть, як їздить. І нема чого розсерати грошенята.
Відповісти
Останні новини
Луцький ПУМ так і не отримав атобуси від ОДА
20 грудень, 2015, 09:48