Як зміняться ціни на житло наступного року

Як зміняться ціни на житло наступного року
Ціни на нерухомість протягом 2015 року падали у всіх регіонах, зокрема і на Волині.

90 відсотків продажів - одно- та двокімнатні квартири в будинках радянської забудови.

Про це Gazeta.ua розповів начальник департаменту по роботі з інформаційними системами Асоціації фахівців по роботі з нерухомістю Едуард Бразас.

"Ціни на нерухомість напряму залежать від стану економіки. Наступного року у кращому випадку вони залишаться на рівні 2015-го, в гіршому - ще більше просядуть", - сказав Едуард Бразас.

Експерт не радить зволікати й вичікувати мінімальної ціни, якщо трапляється дійсно хороша квартира. Найвигідніше купувати житло в будинках, які здані в експлуатацію 3-5 років тому.

"Ідеальний варіант - первинна вторичка. Будинок, який зданий, три-п'ять років простояв, обжився. Але ці варіанти досить дорогі. Первинне житло ризикованіше. Вкладати в компанії, які в Києві продають житло по 15-16 тисяч гривень за квадратний метр - це, м'яко кажучи, дуже ризиковано. Скоріше всього, там будуть якісь проблеми зі строками, якістю будівництва, комплектацією", - додає він.

Нагадаємо, за даними компанії "Олімп Консалтинг", у грудні 2015 року ціни на 1-2 кімнатні квартири радянської забудови становили: в Києві - $ 1283 за кв м, що на 20% менше, ніж на початку року, у Львові - $ 1048, що на 1,3% менше січневих, Одесі - $ 1009 - падіння на 5,9% за рік, Харкові - $ 752, що менше, ніж на початку року, на 6,1%, у Луцьку - $ 690.

Найдешевші серед обласних центрів квартири на вторинному ринку Кіровограда - $ 569. За 12 місяців ціна тут знизилася на 6,4%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А дехто їде за кордон, тяжко працює роками і досягає бажаної мети - придбання власного житла.
Відповісти
згідна. ми з чоловіком з 20 років після весілля розїхались завробляти гроші. були сльзи, соплі, жити не хотілось, але через 6 років ми купили свою двохкімнатну і зараз робимо ремонт...щасливі...не ждемо з моря погоди і не скиглимо....
Відповісти
і ви рахуєте що це нормально платити стільки за квартиру? Паршиво, що це вже входить в норму - їхати за кордон, і там вкалувати. Реально квартири не мають стільки коштувати. на нас наживаються, але ж ми блін українці, нам тільки пахати...
Відповісти