У Луцьку пройшла виставка робіт волинських бійців, які захищали свій світ. ВІДЕО

У Луцьку пройшла виставка робіт волинських бійців, які захищали свій світ. ВІДЕО
У Луцьку в Галереї мистецтв відкрито виставку «Я захищав свій світ». В експозиції – художні роботи трьох демобілізованих бійців АТО: Андрія Соломіна, Олега Приходька і Руслана Кашаюка.

Поштовх творити їм дала арт-терапія і засновник проекту «АРТпостріл» Тетяна Мялковська, інформує Громадське.Волинь.

«Усі хочуть жити. Але коли настає час захищати свій світ, то кожен захищає щось своє. Хтось подушку, яку він дуже любить, хтось своїх дітей, а хтось борщ, який варить його дружина, бо він хоче його з'їсти сто тисяч разів. Це наші воїни світла, які взяли в руки пензель і зробили свій перший крок до мистецтва», – розповідає Тетяна Мялковська.

Зокрема, Андрій Соломін до того, як пішов на війну, працював над створенням свого генеалогічного дерева. А вже по поверненні зі Сходу вирішив намалювати кожного з предків на склі. На картинах Руслана Кашеюка – Господь Ісус, що обрерігає Україну, Світ і кожного з нас. А Олег Приходько представив не тільки свій живопис, а й зібрану ним колекцію унікальної української вишивки. Найдавніший експонат – це вишивка 20-х років минулого століття.

Відкриття виставки робіт трьох бійців завершилося перформансом театру «ГаРмИдеР», під час якого відвідувачі і учасники проекту «АРТпостріл» створили картину на стіні галереї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.