У волинському селі вшанували Галшку Гулевичівну. ФОТО

У волинському селі вшанували Галшку Гулевичівну. ФОТО
18 грудня 2015 року у конференц-залі Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського був повний аншлаг.

Тут відбувся театралізований вечір, присвячений 440-річчю з дня народження славетної землячки, фундаторки Києво-Могилянської академії Галшки Гулевичівни, - повідомляється на сайті обласного краєзнавчого музею.

Провідний науковий співробітник музею Наталя Гатальська в канву сценарію поклала наукові дослідження відомих вчених, краєзнавців, художні домисли авторів прозових і поетичних творів, органічно об’єднавши їх єдиною лінією: славетна затурчанка — гордість української нації. Для сценічного втілення задуму було задіяно зусилля працівників музею і затурцівських просвітян. Образ Галшки Гулевичівни талановито відтворила заслужена артистка України Галина Кажан з Луцька.

Доречним доповненням заходу стала невелика виставка наукових збірників, художньої літератури, публікацій з періодичних видань, ілюстративних матеріалів, присвячених постаті видатної меценатки.

Після завершення святкової програми юні глядачі залишали залу, несучи глибоко захований в серці образ такої далекої і разом з тим близької людини, яку народила щедра волинська земля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О Боже! Ну куди та стара щуфля Кажан ще преться? Артистка блін! Сидіти б їй мовчки.Так вона ще спецкурси на філології в СНУ колись вела.
Відповісти
Насправді ти не бестія, ти звичайне бидло.
Відповісти
Бидло тому що сказала правду? А я стану на захист цієї пані!Насправді, з Кажан, артистка ніяка! Мала змогу раз побувати на її "спеціалізаціях" в СНУ, і до сих пір не можу зрозуміти, нащо філологам був отой її спецкурс? Чого він вчив? Чим би допоміг в роботі? Навчив би так грати роль, щоб аж її слина летіла в різні боки в обличчя студентам які сидять на першій парті? А як вона ходить одягннена по вцлиці! Серед літа в гуцульських, стоптаних постолах, пеано списаних з балансу театру! Це що получається, волинський артист настільки вбогий, російське гарне слово "нвщій", щоб не мати змоги взути хоча б дешеві, але нормального вигляду шльопанці? Соромити колег по цеху отаким зовнішнім виглядом! Мило глянути на ту ж саму Світлану Органісту, чи вона не актриса?І хто тут бидло? Ви чи коментатор?
Відповісти
Галина Кажан, в чому б вона не ходила, і подобається кому чи ні її стиль, - особистість... а куди дивляться модератори Волинь-Пост, пропускаючи такі коментарі -- не зрозуміло. Гидко це.
Відповісти
Останні новини
У волинському селі вшанували Галшку Гулевичівну. ФОТО
21 грудень, 2015, 18:30