Шокін надіслав відповідь волинським студентам щодо подій на Майдані. ДОКУМЕНТ

Шокін надіслав відповідь волинським студентам щодо подій на Майдані. ДОКУМЕНТ
Генеральна прокуратура надіслала відповідь на звернення волинських студентів, які вимагали покарати винуватців побиття євромайданівців у ніч 29-30 листопада 2013 року.

Про це у соціальній мережі Facebook написав керівник ініціативної групи студентів Тарас Висоцький, - повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Висоцький зазначив, що надійшла відповідь від ГПУ на звернення щодо розслідування злочинів, вчинених у період Революції Гідності, яке було передано під час проведення Маршу Гідності 1 грудня в Луцьку.

«Нагадую, студентство вимагає, щоб Генпрокуратура ретельно, виважено, об’єктивно та у повній мірі проводила розслідування кримінальних дій під час Революції Гідності, зокрема і в справах вбивств кожного Героя Небесної Сотні та притягла до відповідальності всіх вбивць!» – пише активіст.

У відповіді йдеться, що аргументи та доводи студентів стосовно активізації досудового слідства, притягнення винних осіб до відповідальності враховані Генеральною прокуратурою України при розслідуванні кримінальних проваджень за фактами протидії протестним акціям у період Революції Гідності та інших злочинів, вчинених під час цих подій.

«Це, звичайно, добре, але в мене особисто виникає запитання, яким чином враховані наші доводи? Студентство, як і вся громадськість, чекає на справедливий суд над виконавцями та замовниками злочинів, вчинених проти Майдану, але терпінню приходить кінець. От, наприклад, у Святошинському райсуді Києва триває розгляд справи про розстріл учасників Революції Гідності, зокрема і епізод з убивством Сергія Байдовського, 23-річного волинянина, вбитого снайперами на вулиці Інститутській 20 лютого.

Так, вбивство 39-ти (!) з них закидають двом тодішнім «беркутівцям» Сергію Зінченку та Павлу Аброськіну. В мене особисто складається враження, що слідство хоче знайти «цапа-відбувайла», зробити показовий суд, а більшість винних залишаться непокараними», – зазначає Тарас Висоцький.

«Рідні іншого студента-волинянина Героя Небесної Сотні Василя Мойсея взагалі обурені тим, що в справі навіть не опитували як слід побратима Василя Сергія Мерчука, який бачив, як загинув хлопець, та мають надію лише на Божий Суд, «бо у справедливість в Україні повірити важко», – додав Тарас.

Він підкреслив, що, якщо розслідування і далі буде неефективним, студенти готові до радикальніших методів досягнення справедливості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну и как гиднисть? ХееХехе
Відповісти
та цих студентів як тих телят збирають і ведуть на мітинг.....у них же немає ще своїх мізків.....пригадуються 90 ті....тоді на листопадовий парад силою заставляли йти....все нове це давно забуте старе...
Відповісти
пшонкін жжот
Відповісти
Останні новини
Шокін надіслав відповідь волинським студентам щодо подій на Майдані. ДОКУМЕНТ
22 грудень, 2015, 07:40