Волиняни сплатили 126 мільйонів гривень військового збору

Волиняни сплатили 126 мільйонів гривень військового збору
На забезпечення обороноздатності Української армії з доходів волинян сплачено 126,9 мільйона гривень військового збору. Зокрема, станом на 21 грудня на потреби національного війська з Волині надійшло 7,5 мільйона гривень цього платежу.

«Враховуючи, що переважна більшість податкових агентів, яких закон зобов’язує нараховувати і сплачувати військовий збір, - сумлінні, показники надходження військового збору з Волині стабільні і прогнозовані. Ми сподіваємося, що до кінця року внесок волинян для посилення обороноздатності країни складе щонайменше 134 мільйони гривень», - розповів в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Як запевнив керівник ГУ відомства в області, прогнозованість надходжень - не лише показник якості адміністрування військового збору, а й свідчення ефективного діалогу з представниками бізнес-середовища.

«Фахівці ДФС Волині докладають максимум зусиль для того, щоб забезпечити належне адміністрування військового збору. А завдяки постійному діалогу з представниками сумлінного бізнесу наші прогнозовані показники забезпечення надходжень до бюджетів всіх рівнів, в тому числі військового збору, виконуються», - зазначив Олександр Юристовський.

Тим часом, як свідчить практика, стан надходження військового збору значно мірою залежить ще й від поінформованості податкових агентів. Отож, в ГУ ДФС Волині нагадують представникам бухгалтерських служб краю про перелік доходів, з яких стягується військовий збір.

Зокрема, військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А что получили взамен?
Відповісти
вдуматись в цифру..це тільки одна область..а скільки з усіх областей...а скільки гум допомоги з за кордону..і всеодно належного забезпечення солдат в ато немає.....можна собі уявити які мільярди розкрадають військові високопосадовці...а хлопці і далі вмирають...
Відповісти
Останні новини
Волиняни сплатили 126 мільйонів гривень військового збору
22 грудень, 2015, 09:28