Як будується перша в області велодоріжка на ділянці Луцьк-Жидичин. ФОТО

Як будується перша в області велодоріжка на ділянці Луцьк-Жидичин. ФОТО
Як уже повідомлялося, під час капітального ремонту автомобільної дороги Луцьк-Жидичин-Кульчин-Клепачів на ділянці Луцьк-Жидичин облаштують велодоріжку.

Перші фото нової велодоріжки опублікував на своїй сторінці у мережі Facebook директор Департаменту інфраструктури і туризму Волинської області Іван Мирка.

Її будівництво стало можливим завдяки підтримці міжнародних проектів в рамках програми розвитку інфраструктури, яку дописує Департамент інфраструктури і туризму.

"Велодоріжка в стадії будівництва. Перша на Волині а то й в Україні... До цього йшли 1.5 року. Робочі групи, наради, запозичення досвіду, законодавча база, "нащо нам ті доріжки"...врешті решт...концепції...питання Де? Куди?
Це булоб неможливо без спільної командної роботи адміністрації і депутатів ради", - написав Мирка.

Створення відокремленої велосипедної інфраструктури буде стимулювати розвиток велосипедного руху та дозволить довести прихильність області до екологічного виду транспорту, що значно спростить можливість залучення інвестиційних та грантових ресурсів у Волинську область.

Як йдеться у пояснювальній записці, окрім Луцьк – Жидичин – Озерце, також перспективними велосипедними маршрутами є: Луцьк – Струмівка - Гаразджа; Луцьк – Жидичин – Озерце – Прилуцьке - Липини – Луцьк – Стурмівка – Гаразджа; Луцьк – Ковель - Ягодин; Нововолинськ – Шацьк та інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, народ-тримайтеся! Зараз підключаться аналітєгі і икспєрти, інтернет стане вишневого кольору, по дорозі ще й Волинь Пост скурає, адже Юра з Жидичина.Українська національна тварина виходить на полювання!!!
Відповісти
А як до велодоріжки доїхати? На Вишкові одні ями навіть машини не розминуться.. хіба ще прокат веліків зроблять на виїзді з Луцька.. го го го..а по Луцьку на таксі... го го го..
Відповісти
люди по тротуарах ходять ногі ламають а вони велодоріжкі відкривають...шо Іван то Іван
Відповісти
Цю доріжку будують тільки тому що польща (европа) фінансує будівництво велоинфраструктури і треба освоїти гроші Така проза життя
Відповісти
Доріжка будується на наші (волинські) гроші. Європейські в перспективі у 2017 році, якщо усе правильно зроблять. Це лише перші ластівки.
Відповісти
серйозно!!! На наші гроші за 300 тис зроблять 200м в чистому полі, за зиму її занесе снігом а весною трактор переоре.
Відповісти
Добре хоч щось за наші гроші робиться. А так могли б вони осісти в кармані в когось із чиновників
Відповісти
як треба то і осяде
Відповісти
зачет!) может кататься нормально начну, а то все время параноет что бешеная маршрутка собьет или фура ветром сдует.
Відповісти
Ну є ж нормальні люди :)
Відповісти
Дивний збіг обставин - проекти писав Іван Мирка, а будує... Іван Мирка, батько першого Івана... Якийсь дивний збіг обставин, але не більше...))
Відповісти
Це не наша справа ми таким не займаємось
Відповісти
Та чого ви ото розкудахтались? Все правильно роблять, адже з такою інфляцією й зарплатами, велосипедами тільки й зможемо їздити...Хелло Ойропа...
Відповісти
Ой а коли маршрутки добавлять,а то зранку відчуття що кішки вилазять від давки.Щось ми все не з того місця в ту еропу йдемо....
Відповісти
А на відкриття запросімо весь місцевий бомонд - тільки в такий час щоб з тих учасних так засмерділо і посадимо усіх на вєліки і нехай фігачать туди сюди.ха ха ха ...і накінець привчімо еліту до екологічного транспотру хі хі хі.
Відповісти
Ти, убога, хоч писати навчись, а тоді вилазь до людей із своїми висерами.Одного не зрозумів- для чого котів возити в маршрутці?
Відповісти
Дорогу робить фірма чорнухи луцькавтодор 536
Відповісти
Які в нас люди. Нічого в цій країні не робилося - сиділи і їли кувбасу. А як тільки почалось щось робитися то зразу все не так.
Відповісти
Доріжку будує Палиця. Він прийшов в облраду і зразу почав будувати.
Відповісти
Доріжку будує Палиця. Він прийшов в облраду і зразу почав будувати.
Відповісти
ага лично твой палиця спину гнет ага ага. Тормоз эта дорожка вообще делается за Польские деньги.
Відповісти
Як задрали ці "ікспірти" як нічого не робиться, погано! як тільки розпочали робити теж погано.
Відповісти
Слава Богу що буде така доріжка! я добираюсь на роботу на велосипеді ця доріжка дуже важлива для таких як я І не важливо хто її будує головне що вона буде
Відповісти
Ура! Всі на велікі, велодоріжка супер! Знаки! Розмітка! Європа!
Відповісти
Пропоную розвивати вело маршрути по всій Волині.Перспектива вело-доріжок це розвиток еко-туризму з правильним підходом і реклами будуть залучатися і інші сфери обслуговування,а це прибуток як для бюджету так і звичайних підприємців.
Відповісти
А коли ту велодооіжку дороблять, а то зробили паро метрім і тому все чи що?
Відповісти
Ну да, все)
Відповісти