Стадіон «Авангард»: найяскравіші події 2015 року. ФОТО

Стадіон «Авангард»: найяскравіші події 2015 року. ФОТО
Офіційний сайт ФК "Волинь" продовжує підсумовувати події 2015 року.

Тож прес-служба футбольного клубу вирішила пригадати найважливіше і найцікавіше, що сталося на «Авангарді» - головній спортивній арені області та домашньому стадіоні «Волині».

Волинь – Динамо, 20 квітня. Матч 20 туру Прем’єр-ліги 2014-2015 рр.

Матч Волині із чвертьфіналістом цьогорічної Ліги Європи зібрав, попри холоднечу, чималу аудиторію. Перші хвилини гри показали настрій 12-го гравця «Волині». Ультрас кілька днів готували своє фаєр-шоу, яке, до слова, було безпечним для учасників матчу і глядачів. Фани «хрестоносців» вздовж 14-17 секторів підсвітили велетенську цитату із поезії Лесі Українки «За правду, браття, єднаймось щиро».

До Луцька на гру прибуло й приблизно 250 ультрас «Динамо». Приємно, що дружба і приязнь між фанатами українських клубів триває, й вболівальники перегукувалися патріотичними «зарядами» і, звісно ж, лихим словом згадували біснуватого диктатора північного сусіда України.

Волинь - Шахтар, 23 липня. Матч 2 туру Ліги Парі-Матч 2015-2016 рр.

Відкриття нового футбольного сезону в Луцьку стало справжньою подією №1 у спекотному липневому Луцьку. Матчу «Волині» із «Шахтарем», який в ті дні готувався стартувати в Лізі чемпіонів, чекали з нетерпінням. Публіка, попри сезон літніх відпусток, щільно наповнила найбільшу спортивну арену Волині.

Перед грою відбувся марш ультрас «Волині» вулицями міста. Поєдинок розпочався із підняття національного прапору та виконання гімну України. А наприкінці гри фанати лучан підсвітили банер із гаслом «Гартовані вогнем».

Відкриття реконструйованого «Авангарду». 5 вересня.

Влітку 2015 року Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Федерація легкої атлетики України підписали Меморандум, у якому домовилися спільно реконструювати стадіон «Авангард», а саме облаштувати на його території легкоатлетичного комплексу. Впродовж кількох літніх місяців навколо футбольного поля облаштували бігові доріжки із сучасним високоякісним синтетичним покриттям, майданчики для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти. Крім того, встановили нові сертифіковані футбольні ворота, змінили звукову систему арени.

Урочисте відкриття оновленого «Авангарду» включило і парад легкоатлетів, і концерт «Піккардійської терції», і товариський матч між ветеранами «Волині» та київського «Динамо». Кияни привезли мегазбірну, яка, за зізнанням їхнього тренера Володимира Мунтяна, вперше в історії вийшла у такому сильному складі. Відразу 13 заслужених майстрів спорту приїхали до Луцька, три найзірковіших покоління «динамівців» було на полі «Авангарду». «Волинь» на поле Авангарду вивів Віталій Кварцяний, і він опинився у центрі уваги всього стадіону, і особливо трибуни Д, на яку прийшли чи не в повному складі гравці основної команди... Стадіон жив емоціями матчу, але перемогли більш імениті гості – 1:2.

Волинь – Динамо, 21 вересня. Матч 8 туру Ліги Парі-Матч 2015-2016 рр.

На другий в цьому році поєдинок «Волині» і гранду українського футболу зібралося 10 тисяч вболівальників. Це був вболівальницький рекорд «Авангарду» у 2015 році.

На перших хвилинах ультрас «Волині» розгорнули на 17-му секторі велетенський банер із написом «Господарі свого міста», відразу ж «включився» й немаленький гостьовий сектор. Співали й підтримували свої команди фанати усі 90 хвилин матчу, час від часу об’єднуючись на спільні патріотичні «заряди».

Командний чемпіонат України з легкої атлетики. 24-26 вересня.

У Луцьку вперше з 1982 року відбулися легкоатлетичні змагання такого класу. Декілька сот учасників спортивного дійства завітали до Луцька зі всіх областей України. Змагання тривали два дні.
Саме під час юнацького чемпіонату стало відомо, що виконком Федерації легкої атлетики України ухвалив рішення організовувати дорослу першість України наступного року у Луцьку.

Під час чемпіонату глядачі могли побачити встановлення нового рекорду України із семиборства серед юнаків та неофіційного світового рекорду. Його автор - мешканка Броварів, бронзова призерка Чемпіонату світу в Колумбії 2012 року серед юніорів Аліна Шух.

Згідно з результатами дводенних змагань, першість в Луцьку здобули представники команди Київської області (903 очка), срібло за командою з Дніпропетровська, бронза – у харків’ян. Волиняни – восьмі.

Спеціальним призом «За волю до перемоги» нагородили спортсменку з Дніпропетровська Богдану Семьонову. У фіналі бігу на 2000 метрів з перешкодами дівчина впала під час подолання останньої перешкоди вже перед самим фінішом. Проте тут же підвелася, не втратила лідерської позиції і зуміла фінішувати першою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.