Луцькі майстри презентують своє мистецтво у Ковелі. ФОТО

Луцькі майстри презентують своє мистецтво у Ковелі. ФОТО
У Галереї мистецтв презентують своє мистецтво луцькі майстри Олександр Шум та Наталія Бугай.

Вони привезли до Ковеля вишиті ікони та ляльки–мотанки, - інформує прес-служба Ковельської міської ради.

На урочистому відкритті гості з обласного центру розповіли про своє захоплення, яке для кожного з них стало невід’ємною частиною життя.
Олександр Шум за професією будівельник, але весь свій вільний час він присвячує вишиванню. Спочатку це були серветки, доріжки, рушники, а згодом – ікони.

У Ковелі експонується майже тридцять робіт автора, більшість з них на релігійну тематику. Серед них - «Іван Хреститель», «Свята Трійця», «Богоматір», "Гошівська Божа Матір" та інші.
Велику увагу привертають й інші тематичні роботи майстра. Зокрема, картина, елементами якої є троянда і запалена свічка, стала посвятою всім героям, які загинули за Єдину Україну.

Наталія Бугай − поет-пісняр, громадський діяч. Два роки тому жінка захопилась створенням ляльок-мотанок. Сама майстриня доволі швидко досконало оволоділа технікою прадавнього способу виготовлення іграшок-оберегів, вкладаючи у них великий національний зміст.

Якщо на першій виставці Наталія Бугай представляла кілька своїх робіт, то зараз її колекція налічує сотні різноманітних ляльок. Чимало виробів майстриня продала на аукціонах на підтримку бійців на Сході України.
Як стверджує Наталія Бугай, на Україні до кожного свята виготовляли різні ляльки. Вона намагається відновити цей вид мистецтва, повернути прадавні традиції.

У колекції Наталії Бугай представлені ляльки-мотанки оберегові, ляльки-травниці, тематичні (наприклад, композиція, в яку входить лялька-мотанка в образі Лесі Українки, Мавки, Лукаша, русалоньки, потерчаток), обрядові ляльки, створені до релігійних свят «Різдво Христове», «Коляда», «Великодня лялька», «Маковійниця», «Трійця». «Купавка».

На прохання ковельчан пані Наталя пообіцяла в Ковелі провести майстер-клас.

Впродовж місяця виставка діятиме в галереї мистецтв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі майстри презентують своє мистецтво у Ковелі. ФОТО
22 грудень, 2015, 18:36