Хто є найпопулярнішим серед світових лідерів. ОПИТУВАННЯ

Хто є найпопулярнішим серед світових лідерів. ОПИТУВАННЯ
Компанія Gallup International оприлюднила рейтинг популярності світових лідерів.

Перше місце після опитування близько 64 тисяч осіб із 65 країн посів президент США Барак Обама, інформує ТСН.

Рейтинг розраховували відповідно до різниці між симпатіями та антипатіями до політиків. Обамі симпатизують 59% респондентів, негативне ж ставлення він викликав у 29% опитаних, тож політик посів перше місце із середнім результатом у +30%.

В Україні президент США заробив 20% симпатій на свою адресу. Друге місце рейтингу посіла людина року за версією видання Time – канцлер Німеччини – Ангела Меркель, якій симпатизують 42%, а негативне ставлення мають 29% респондентів (середній результат +13%). В Україні Меркель викликає навіть більш позитивне ставлення, ніж Обама – 29% симпатій.

У трійці лідерів опинився також прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який викликає приязнь у 37% респондентів. Негативне ж ставлення до політика висловили 28% опитаних (середній результат +10%). В Україні Кемерон назбирав цілих 40% симпатій.

Наступними у списку йдуть президент Франції Франсуа Олланд (+6%), прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді (+4%), бразильський лідер Ділма Русеф (+1%), а також голова КНР Сі Цзіньпін (-3%).

У президента Росії Володимира Путіна виявилося більше ненависників, ніж прихильників. Політик набрав 33% симпатій та аж 43% антипатій (середній результат -10%), через що скотився на восьме місце. В українців, зокрема, Путіна назбирав -38% до рейтингу. Зауважимо, що серед росіян президент набрав лише 72% прихильності. Одіозному лідеру РФ вдалося випередити лише короля Саудівської Аравії Салмана ібн Абдель Азіз Аль Сауда (середній результат -11%), а також президента Ірану Хассана Рухані (середній результат -13%).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Порошенко з Яценюком
Відповісти
а Сталин?
Відповісти
а Сталин?
Відповісти
Останні новини
Хто є найпопулярнішим серед світових лідерів. ОПИТУВАННЯ
22 грудень, 2015, 23:39