На Волині 9 осіб претендують на одне робоче місце

На Волині 9 осіб претендують на одне робоче місце
Кількість зареєстрованих безробітних на кінець листопада становила 10,6 тис. осіб, з них кожен шостий з десяти – жінки, близько половини – молодь у віці до 35 років, 79,3% – отримували допомогу по безробіттю. За листопад кількість безробітних як у міських поселеннях, так і в сільській місцевості збільшилась відповідно на 4,5% і на 9,1%.

Про це інформують в Головному управлінні статистики.

Рівень зареєстрованого безробіття становив 1,7% населення працездатного віку (рік тому – 1,6%). Зазначений показник серед чоловіків був нижчим в порівнянні з жінками – 1,3% проти 2,0%, а також у мешканців сільських населених пунктів в порівнянні з міськими поселеннями – 1,5% проти 1,8%.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у листопаді, порівняно з жовтнем, зменшилась на 11,1% і на кінець місяця становила 1144 одиниці. Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) становило 9 осіб, місяць тому – 8.

За сприяння державної служби зайнятості з початку року працевлаштовано 11,9 тис. осіб (35,3% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді), більшість серед них – жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю у листопаді склала 8,1 тис. осіб. Середній розмір виплаченої допомоги по безробіттю становив 1252 грн, що на 9,1% нижче законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1378 грн).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
9?? ой щось дуже занижено...це тільки офіційні дані....а насправді в рази більше!
Відповісти
Останні новини
На Волині 9 осіб претендують на одне робоче місце
22 грудень, 2015, 19:19