У Шацьку лікарню не йдуть працювати лікарі через те, що їм немає де жити

У Шацьку лікарню не йдуть працювати лікарі через те, що їм немає де жити
Шацька центральна районна лікарня наразі має дві проблеми: брак приміщень і кадрів.

Про це розповів 21 грудня під час наради з головою Волиньради Ігорем Палицею голова Шацької селищної ради Сергій Віннічук.

За його словами, наразі вже побудовано нове приміщення - це поліклініка з денним стаціонаром.

Як такої лікарні в Шацьку немає, а лишень є терапевтичне та дитяче відділення на 25 і 15 ліжкомісць відповідно. Проте людей Шацька немає де й пролікувати, адже немає ні хірургічного відділення, ні пологового. План, як вийти з ситуації, що склалась, селищна рада має. Так, Сергій Віннічук розповів присутнім, що на місці старої лікарні можна побудувати хоча б приміщення для терапевтичного та гінекологічного відділень.

Окрім проблеми з відсутністю необхідних приміщень, у Шацькій лікарні існує ще одна - у лікарні не вистачає лікарів, адже спеціалісти не хочуть іти працювати в район через те, що немає житла.

Тож Шацька районна рада прийняла рішення про те, щоб приміщення колишньої їдальні переробити під квартири, а там, де колись було дитяче відділення, зробити гуртожиток для лікарів.

Окрім того, як зазначив Сергій Віннічук, у них вже є домовленості з поляками про будівництво нового корпусу лікарні. Однак селищний голова наголосив на тому, що без підтримки з обласного бюджету їм самотужки не вдасться реалізувати жоден із задуманих проектів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо нові корпуси лікарні? Поруч в Любомлі величезний медичний центр, туди добиратись швидше і ближче, ніж від багатьох сіл в райцентри.Шацький район малесенький, колись становив одне ціле з Любомльським і не було ніяких проблем,була одна інфраструктура і вистачало.
Відповісти
Де ви бачили щоб вчитель щось побудував
Відповісти
Останні новини
У Шацьку лікарню не йдуть працювати лікарі через те, що їм немає де жити
23 грудень, 2015, 08:23