Хто з волинських депутатів не має вищої освіти і роботи? ВІДЕО

Хто з волинських депутатів не має вищої освіти і роботи? ВІДЕО
За даними дослідження Жіночого консорціуму України, на Волині нині обрано 740 депутатів. Скільки з них безробітних? Скільки з них не мають вищої освіти?

Результати роботи проекту «Гендерний моніторинг місцевих виборів» Консорціуму показують образ новообраного депутата місцевих рад Волині. Загалом, це людина близько 40-ка років, яка має вищу освіту та життєвий досвід. Та не всі депутати підпадають під цей ідеальний портрет, - інформує Громадське.Волинь.

Як повідомила експерт проекту у Волинській області Наталія Рябушенко, найстарші депутати перебувають у районних радах. Так, найстаршим на Волині є депутат 1948 року народження, 1950 року народилася найстарша жінка-депутат. Наймолодшим, відповідно, є депутат-чоловік 1991 року народження, наймолодша жінка-депутат – 1992 року. «Це абсолютно різні покоління», – зазначає експерт.

Зовсім не усі депутати мають і вищу освіту. З 740 осіб лише 621 навчався у виші. 16 мають середню спеціальну освіту, 62 – професійно технічну, 41 – середню.

Найбільше без вищої освіти депутатів від партії «УКРОП» – 27. Далі: «Батьківщина» – 18, «Свобода» – 16, БПП «Солідарність» – 15, Радикальна партія Олега Ляшка – 13, Аграрна партія України – 10, Громадянська позиція – 7, Об’єднання «Самопоміч» – 4, «Наш край» – 3, Українська народна партія – 1, Республіканська платформа – 1, Опозиційний блок – 1.

Та найцікавіше, що серед депутатів знайшлися і безробітні. Хто ці благородні слуги народу, які, не маючи заробітку на прожиття, пішли безкоштовно служити громаді? Таких, за даними дослідження, виявилося 11 осіб, з них 6 – свободівці.

1. Волинська обласна рада: свободівці Анатолій Вітів та Андрій Бадзюнь.

2. У Луцькій міській раді: свободівець Микола Федік.

3. Ковельська міська рада: Дмитро Савосін («Сила людей»), Віра Федосюк («Батьківщина»), Ірина Роїк (БПП «Солідарність»), Володимир Косцьовят («УКРОП»), Володимир Бичик («Свобода»).

4. Нововолинська міська рада: свободівці Вадим Киричук та Ірина Франчук.

5. Володимир-Волинська міська рада: Володимир Заєць (Радикальна партія Олега Ляшка)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате Вітів каменя на камені не залишає, критикуючи в статтях діючу владу, правда, мовчить про "досягнення" генпрокурора-однопартійця після революції гідності...
Відповісти
Вітів_слюсар механоскладальних робіт за фахом і депутат-"націоналіст" за покликанням.А годує його все життя Тягнибок,а Вітів в свою чергу іже з ним_Федіка,Боруцького,які готові за націоналізм і Свободу,як саму "прогресивну" партію верещати цілодобово.Іще Вітів два роки в "поті чола працював"на благо народу в ВР.Заробив "чесною"працею,а зараз можна легенько працювати на волинську громаду в обласній раді.А,те,що нема вищої освіти_закон же не передбачає,а значить дозволяє.
Відповісти
а чьому невказили депутатів які були підприємцями і припинили свою діяльність, до того як стали депутатами, хоча в декларації вказали що вони підприємці? і зараз ніде непрацюють!!!+ по турійському районі попроходили не всі, але є і не один реальні люди які полюблять заглянути в стакан, та ведуть своє господарство як попало, стидно дивитись! зато депутат
Відповісти
головне для УКРОПА то оселедець на голові а нашо та вища освіта))))
а навіцщо десь працювати, депутати про народ думають
Відповісти
Погано рахували. У Володимир- Волинській міській раді троє безробітних(які написали про себе так) !!!! Шлейн Павло,(Самопоміч) волонтер, той сидить на утриманні з контрабасу і волонтерських пожертв, Віра Сєргєва (Самопоміч) волонтер те саме.
Відповісти
"Усе моє ношу з собою", - казав грецький філософ Біант. «Omnia mea mecum porto»). Цим він хотів сказати, що лише духовні цінності є справжнім багатством. А нинішнім "біантам" освіта в тягар. Без освіти простіше. Можна читати, ворушачи губами, і бути депутатом Верховної ради. Писати для людей закони. Сьогодні важко жити з освітою і дивитися на усе, що відбувається.
Відповісти
Останні новини
Хто з волинських депутатів не має вищої освіти і роботи? ВІДЕО
23 грудень, 2015, 05:38