Співробітникам ФСБ Росія дозволили стріляти у жінок та дітей

Співробітникам ФСБ Росія дозволили стріляти у жінок та дітей
Держдума прийняла закон, який визначає правила застосування зброї співробітниками ФСБ.

Зокрема, закон дозволяє ФСБшникам застосовувати вогнепальну зброю при значному скупченні людей, якщо це необхідно для припинення теракту, звільнення заручників або відбиття "групового збройного нападу на будівлі органів влади", передає Meduza.

Закон також дозволяє стріляти на ураження по жінках і дітях, якщо вони чинять збройний опір, здійснюють теракт або груповий напад.

З одного боку, закон обумовлює, що силовики повинні спочатку попередити про застосування зброї, а тільки потім починати стріляти, але, водночас, можуть цього не робити, "якщо зволікання загрожуватиме смертю громадянам".

При цьому співробітники ФСБ зобов’язані надати першу допомогу підстреленим ними людям, а також якомога швидше пустити до них лікаря. Про кожний випадок поранення чи вбивства силовикам наказано звітувати до прокуратури протягом 24 годин.

Окрім того, співробітники ФСБ звільнені від відповідальності за заподіяння шкоди громадянам або майну. Усю вчинену ними шкоду збираються відшкодовувати з бюджету.

Закон, який регулює правила використання зброї співробітниками ФСБ, внесли до Держдуми в липні 2015 року депутати і сенатори, у тому числі голови профільних комітетів Ради Федерації і Держдуми Віктор Озеров та Ірина Ярова.

Після вибуху російського літака над Єгиптом депутат Держдуми, колишній голова ФСБ Микола Ковальов зажадав дозволити співробітникам ФСБ застосовувати зброю навіть при масовому скупченні людей, "якщо існує загроза теракту".

Аналогічні повноваження – стріляти в жінок без "видимих ознак вагітності" та у місцях скупчення людей, відкривати автомобілі без постанов суду та не підлягати переслідуванню за будь-які дії, вчинені під час виконання обов'язків – депутати Думи ще з липня пропонують надати усій російській поліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ноу-хау від Путіна: якщо в приміщенні на кшалт театру на Дубровці, то задля економії боєприпасів можна і газом..
Відповісти
В багатьох країнах є такій самий закон, США в тому же числі
Відповісти
Останні новини
Співробітникам ФСБ Росія дозволили стріляти у жінок та дітей
23 грудень, 2015, 06:34