Депутати Волиньради прокоментували інцидент з Володимиром Бондарем

Депутати Волиньради прокоментували інцидент з Володимиром Бондарем
Депутати Волинської обласної ради дали свою оцінку діям охоронців, які не пустили до облради їхнього колегу Володимира Бондара.

Нагадаємо, 22 грудня в обласній раді Волині стався інцидент. Невідомі чоловіки, які зазначили, що виконують функції охорони, не пустили до приміщення «Білого дому» екс-губернатора Волині, депутата Волиньради Володимира Бондара.

Анатолій Вітів, ВО «Свобода»
:

«Я можу говорити не про моє бачення цієї ситуації, а про те, як має функціонувати рада, бо я не був учасником, пробував читати різні коментарі, там є різні точки зору. Я вважаю, що органи влади мають бути відкриті для суспільства. Коли був інцидент з журналістами, я вважав, що це не є правильно, що журналіст не має право заходити до ради. Органи влади мають бути відкриті, адже ми, коли тільки прийшли в Верховну Раду, ми першим ділом спиляли паркан, який мішав потраплянню людей до Верховної Ради. І тому ніяких штучних бар’єрів не має бути, мають бути певні правила гри, прозорі, зрозумілі без зайвих обмежуючих чинників. Я з подібним не стикався. Може, мені пощастило. До мене не було жодних питань. Я майже щодня буваю в раді, бо проводжу різні збори, консультації і поки не виникало жодних питань. Я знаю, що були питання до Бондара, до журналістів, до мене особисто питань не було. І тому мені тяжко коментувати, які мотиви були в тої чи іншої сторони. Бажаю, щоб і вам, журналістам, більше ніколи не довелося стикатися з подібним. Преса має висвітлювати діяльність органів влади, а як вона це буде робити, якщо надалі будуть подібні перешкоди?».

В'ячеслав Богдан, «Радикальна партія Олега Ляшка»:

«Не пустили Бондара, і шо? Завжди була охорона в обласній раді, раніше була міліція. І якщо не знали когось, то ми пред’являли посвідчення, і нічого страшного я в цьому не бачив. Це зараз якась охорона стала, що, як на мене, якісь рамки поставила. Але я цього не бачив, ще не був. З охороною не пересікався».

Святослав Кравчук, «Наш край»:

«Я по цьому нічого не знаю. Я був на комісії і не готовий по цьому говорити. Складнощів у мене з охороною не було».

Сергій Слабенко, «Батьківщина»:

«В нас була така ситуація в державній адміністрації під час буремних подій 2013 року, були задіяні підрозділи МВД, котрі не пускали людей до приміщень органів місцевої влади. Я вважю, що такої загрози наразі не існує, і орган місцевої влади повинен діяти відкрито і давати доступ громадянам до тих інституцій, котрі фінансуються з тих же грошей платників податків. Будь-яке обмеження доступу громадян в приміщення ОДА вважаю неправомірним.

Я не розумію, хто сьогодні спровокував цей інцидент (мається на увазі перешкоджання депутату увійти до приміщення). Я не знаю, хто дав таку вказівку і, так розумію, що ніхто на себе відповідальність за це брати не хоче. Виявляється, що це ледве не власна ініціатива охоронної системи. Для мене особисто такі міри щодо додаткової безпеки є неприйнятними! До сьогоднішнього дня громадяни вільно заходили до приміщення ОДА, складали свої заяви, зустрічалися з представниками влади і ніяких перешкод на вході не мали. Ніякі розпорядження не можуть забрати у людей законне конституційне право мати вільний доступ до органів державної влади.

Мене не просили пред’являти посвідчення. Я досить відома особистість у стінах обласної адміністрації, і мене, певно, вже дуже добре знають в лице. Але я виступаю за те, аби громадяни відстоювали свої конституційні права на вільне пересування, в тому числі коридорами ОДА. Коли піднімались при мені ці питання, то я завжди відстоював те, що громадяни мають право зайти, якщо не самі, то зі мною, до приміщення ОДА. Але погодьтесь, Володими Бондар теж доволі відома і впізнавана особа в приміщенні ОДА. Я б не хотів коментувати цю ситуацію.

По відношенню до мене такої ситуації не було. Мене впізнали учасники цього, скажімо так, «мироприємства». Я попереджував їх, що, якщо будуть заважати громадянам потрапляти до ОДА, то я особисто викличу наряд поліції, аби вони не виходили за межі своїх повноважень. Вони посилалися на певну інструкцію, вона прийнята розпорядженням голови обласної ради про додаткову охорону адмінприміщень. Але навіть якщо взяти до уваги це розпорядження, то оголошення при вході і на стенді ОДА про вимогу пред'явити посвідчення особи для входу не відповідає цьому розпорядженню. Йдеться про положення Вітра Валентина Степановича, в якому йдеться, що на вході охорона має право спитати документи для індентифікації, але ніяк не перешкоджати громадянину проходити на територію адмінприміщення».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Колись так Яника боялись критикувати, а потім погано закінчилось. Якщо зараз це попустити Палиці, то в майбутньому боком вилізе,і в першу чергу для цих боязливих депутатів.
Відповісти
А ЧОМУ МОВЧИТЬ ГОЛОВНИЙ укроп ВОЛИНІ? Голова Ради мав би висловитися, а не ховатися за різними коментарями.Чи не він ввів нові правила допуску... Якщо когось боїться хай напише звернення в правоохоронні органи! ПАЛИЦЯ, висловися... Люди чекають!
Відповісти
А в чому проблема? Якщо охороні здається підозрілою людина, то вона може і повинна її затримати до " вияснення обставин", може вони не знають Бондара, він що всесвітньо відома зірка,чи іншим чим такий видатний, от не знають його і він їм здався підозрілим, то й затримали. У всіх амбіцій повні штани, кожен маленький політичок місцевого розливу мнить себе просто таки вождем і батьком всіх народів.
Кожен задрипаний клуб чи ресторан може ввести в себе фейс-контроль (що є протизаконно) і тупі охоронці пропускають або не пропускають здебільшого керуючись власним смаком, то в забігайлівках має бути безпека і порядок, які вони на їхню думку таким чином забезпечують, а в "білому домі" обласного масштабу ні?
Відповісти
Ті охоронці Папу Римського краще знають ніж місцевих політиків! :)))
Відповісти
для чого тоді охорона, якщо вона не може перешкодити громадянам потрапляти у приміщення? просто щоб документи запитати? можна подумати це підрозділ статистики або довідкового бюро, а не охорона. Вони ж вас самих охороняють!
Відповісти
Жаль,бо жоден коментар ,щодо дій охорони облради.не грунтується на законодавстві.Стисло;порядок пропускнго режиму і охорону приміщення може встановлювати виключно свої рішенням рада.По друге,охорона має бути ліцензійована і мати ідентифікаційну форму.По третє,в законі про охорону і охоронну діяльність чітко прописані її права.Іна закінчення.Охорона повиння бути ввічлива і толерантна.
Відповісти
Ви що не розумієте головного? НЕ МАЄ ПРАВА НІЯКА ПРИВАТНА ОХОРОНА ПЕРЕВІРЯТИ ДОКУМЕНТИ,ОСОБИСТІ РЕЧІ І Т.Д. БЕЗ ЗГОДИ ГРОМАДЯНИНА!!! НА ЯКІЙ ПІДСТАВІ МОЛОДЧИКИ ПАЛИЦІ ВЛАШТОВУЮТЬ БЕЗЗАКОННЯ? ДЕ НЕКОРУМПОВАННА ПОЛІЦІЯ?
Відповісти
якщо громадянин не згодний показувати свої документи і особисті речі, то руки ж йому ніхто не викручує - знає де вихід, то вперед, вірніше назад, туди зі всіма своїми речами і документами разом. А якщо таки хоче пройти, то зобов"язаний виконувати вказівки охорони, ї яка власне різниця приватна, охорона чи державна, не підпільно ж в підворітті вони спіймали того громадянина і обмацують. А якщо громадянин, якийсь психічно неврівноважений і несе в своїх особистих речах гранату чи атомат і "покладе" цілий поверх, або якась бувша любовниця з пляшечкою сірчаної кислоти хоче фейс комусь зіпсувати. Не говоріть дурниць, охорона повинна бути, і то хороша пильна охорона.
Відповісти
І в кожному гастрономі, цумі, порт-сіті, опері з буратіно, адреналіні зі стадіоном зробимо вхід до закладу із показом документів і особистих речей! Палиця прийде - порядок наведе(бо страждає манієй величі та манієй переслідування)!
Відповісти
Не знаю, як там в перелічених вами установах все відбувається , а от наша контора знаходиться в будівлі де дуже багато різних фірм і фірмочок розміщено, так кожен день спасу просто нема від всяких аферистів, які ходять і клянчать, цигани лізуть, реламні агенти пруться,іноді й психи повні в буквальному сенсі приходять, да на фіга мені воно треба на моему робочому місті оце терпіти? Коли хтось з подібного контингенту приходить, дзвоню чи йду до нашої охорони і сварюсь, що пропустили. Мені байдуже, законно чи ні і якими методами вони їх будуть відфільтровувати, але хай не пропускають. Чого за їх права думають, а за мої ні. Вони не мають ніякого відношення до моєї роботи і до моїх посадових обов"язків, а отже в свій робочий час, на своєму робочому місці я маю повне право не бачити їхніх пик і не псувати своїх нервів.
Відповісти
Правильно, а на закони будемо плювати. (((( без різниці хто там Бондар чи Пупкін, не мають права різгі особи під виглядом якоїсь приватної охорони чинити не правомірні дії. В облраді є державна охорона, хай здійснює свої обовьязки а не різні молодчики. Закон повинен бути для всіх однаковий і немає чого плодити приватні армії. (((((((
Відповісти
з мухи слона. Спустіть трохи дух....
Відповісти
Кравчук явно не з Фронту змін. виправіть. Він з Нашого краю
Відповісти
Вважаю запроваджені заходи безпеки цілком слушними та доречними, такими, що півністю відповідають діючому законодавству та ситуації в Державі. Просто пану Бондару треба було вдягнути всі ордени, чесно зароблені при Ющенку та показати посвідчення депутата. Тоді б охорона не тільки його безперешкодно пустала б, ще б і честь віддали)))
Відповісти