Жителям обваленого будинку уже виділили 4 квартири

Жителям обваленого будинку уже виділили 4 квартири
Чотири сім’ї, які постраждали від обвалу будинку на вулиці Рівненській в Луцьку скоро матимуть нове житло – невдовзі вони отримають ордери на квартири.

Відповідне рішення прийняли 2 серпня члени виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як стало відомо на засіданні виконкому, ці чотири сім’ї тепер житимуть у новобудовах на вулиці Арцеулова, 20 та 22. Кожній сім’ї виділили по двокімнатній квартирі.

Ці помешкання придбані за кошти Волинської обласної державної адміністрації.

Щодо квартир на вулиці Рівненській, 109, у яких проживали мешканці раніше, то їх переведуть з приватного в державний житловий фонд.

Ще чотири трикімнатні квартири для решти постраждалих, які лишились без житла (а це ще чотири сім’ї), придбають за кошти міського бюджету після завершення тендерних процедур.

Окрім того, на засіданні виконкому вирішили, що постраждалих від обвалу, які зараз мешкають в готелі «Світязь», переселять у орендовані квартири.

Як доповіла начальниця управління фінансів та бюджету Луцькради Лілія Єлова, на проживання та харчування постраждалих у готелі «Світязь» із міського бюджету витрачалось надто багато коштів. Окрім того, чимало постраждалих просили мерію відселити їх у зйомні квартири, бо у готелі немає усіх домашніх умов.

Відтак виконком вирішив спрямувати кошти, які були передбачені на оплату проживання та харчування, на надання матеріальної допомоги, а саме – на оплату оренди квартир.

Відтак на засіданні виконкому вирішили: до 16 серпня підібрати відповідні квартири в житловому фонді міста для відселених мешканців І та ІІ під’їздів до завершення будівельних робіт у будинку на Рівненській, 109, а до 20 серпня – переселити цих людей в орендовані квартири.

За словами луцького мера Миколи Романюка, оплату за оренду квартир здійснюватимуть щомісячно, з дня виселення постраждалих з готелю.

Нагадаємо, о 4:25 у неділю, 10 червня, в Луцьку по вулиці Рівненській, 109, в п'ятиповерховому шестипід'їзному житловому будинку (1971 року забудови) між першим і другим під'їздами сталося раптове руйнування несучих конструкцій з першого по п'ятий поверхи. Зруйновані 8 квартир. Загинуло 2 людини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жителям обваленого будинку уже виділили 4 квартири
02 серпень, 2012, 14:01