Дари лісу збагатили бюджет Волині на 5 мільйонів гривень

Дари лісу збагатили бюджет Волині на 5 мільйонів гривень
Місцеві бюджети від заготівлі дарів волинських лісів отримали майже 5 мільйонів гривень податкових платежів.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

На Волині в період заготівлі дикорослої продукції заготівельники сплатили до місцевих бюджетів більше 4,8 мільйонів гривень податкових платежів.

У нинішній ягідно-грибний сезон найбільшу частину надходжень забезпечено за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб під час прийому лісової продукції в населення суб’єктами господарювання, котрі здійснювали заготівлю – більше 3,8 мільйонів гривень.

Ще майже мільйон – 992 тисячі гривень - це рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів. Окрім того, завдяки контролю з боку підрозділів оподаткування доходів і зборів з фізичних осіб територіальних органів ДФС у Волинській області до бюджету надійшло 32,8 тисячі гривень єдиного податку.

«Щороку місцеві громади Волині повинні розраховувати свої додаткові доходи від комерційної заготівлі дикоростучої продукції на їх території. Як свідчить наша аналітика, завдяки контролю за сплатою податків на заготівельному ринку місцеві бюджети можуть отримувати вагомі додаткові кошти. Враховуючи процеси децентралізації влади, це питання набуває особливої важливості», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Як зазначають в ГУ ДФС Волині, у тому, щоб представники бізнес-структур заготовляли лісову продукцію легально, повинні бути зацікавлені не лише керівники місцевого самоврядування, а й всі мешканці громади, оскільки у цій ситуації вони отримують доходи з офіційною сплатою податків.

«Наприклад, з доходів волинян, котрі здавали гриби і ягоди заготівельникам, сплачувався не лише ПДФО, а й 470,5 тисяч гривень військового збору. Загалом до бюджетів всіх рівнів нинішній сезон заготівлі на Волині додав понад 6.6 мільйонів гривень податкових платежів», - підсумував Олександр Юристовський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податки, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Собрал гриб - отдай деньги на убийство сограждан
Відповісти
Останні новини
Дари лісу збагатили бюджет Волині на 5 мільйонів гривень
24 грудень, 2015, 16:05