Працівники Ковельської лікарні залізничників будуть із 1 січня без зарплат?

Працівники Ковельської лікарні залізничників будуть із 1 січня без зарплат?
Майно Ковельської залізничної лікарні переходить у комунальну власність, натомість остаточно сказати, яка буде доля працівників, ніхто поки не може.

Про це йшлося на засіданні сесії облради 24 грудня.

Після передачі майнового комплексу Ковельської залізничної лікарні в територіальну власність громади працівників лікарні цікавить питання їх подальшого працевлаштування та виплати зарплат.

«Залізничну лікарню ми змушені прийняти на наш баланс. Ми маємо прийняти рішення, що робити з тими людьми, які там працюють, хто має їх звільняти чи приймати в той об’єкт, який ми приймаємо до себе на баланс. На 1 січня люди лишаються без зарплати, і нам прийдеться, напевно, якщо держава не виділить з обласного бюджету, фінансувати цю зарплату. Проте, в першу чергу, нам треба процедуру з передачі майна», - сказав голова Волиньради Ігор Палиця.

Як зазначив голова Волиньради, тимчасова комісія почне процедуру по аналізу майна. Після цього будуть приймати рішення, що робити з трудовим колективом: брати на роботу в нове об'єднання чи звільняти.

Натомість депутат Сергій Слабенко зазначив, що юридично люди, які зараз працюють в лікарні, начебто там, а майно приймають у власність територіальних громад.

«Якщо хочете людей звільнити, пройдіть процедуру, але вони повинні отримати всі пільги за втрату робочого місця», - сказав Сергій Слабенко.

Однак це зробити планують після аналізу і підписання результатів тимчасовою комісією, яку очолить депутат В'ячеслав Рубльов, і тоді вирішать подальшу долю з працевлаштуванням лікарів Ковельської лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Працівники Ковельської лікарні залізничників будуть із 1 січня без зарплат?
24 грудень, 2015, 18:25