Волинські велосипедистки можуть завоювати олімпійські медалі

Волинські велосипедистки можуть завоювати олімпійські медалі
Одна із тренерів волинських велосипедисток Валентина Матвійчук прогнозує вихованкам медалі.

Про це повідомляє Волинь-нова.

На ХХХ Олімпійських іграх у Лондоні дебютують представниці Волині. Нагадаємо, нещодавно оприлюднили розклад виступів волинських олімпійців.

2 серпня першою на трек вийде 22-річна лучанка, студентка Інституту фізичної культури і здоров'я Волинського національного університету, вихованка обласної школи вищої спортивної майстерності Олена Цьось. Вона виступатиме у складі збірної України у командному спринті.

А третього серпня дебютуватиме на Олімпіаді ще одна лучанка — Ірина Папежук. За день до відкриття Ігор-2012 велогонщиці виповнилось 26 років. Ірина — випускниця ВНУ, теж є вихованкою обласної ШВСМ і представляє динамівське спортивне товариство.

Одна із тренерів дівчат, майстер спорту Валентина Матвійчук, яка сама 20 років тому розпочинала заняття велоспортом у секції обласної ради ФСТ «Динамо», розповіла, що велосипедистки поселились в олімпійському містечку з усіма членами збірної України. Живуть в одному блоці готелю. Усі разом харчуються, тренуються, відпочивають.

Головними конкурентками українок в боротьбі за медалі тренер назвала австралійок, німкень, китаянок і господарок Олімпіади — англійок.

«Якщо все складеться вдало, то можна сподіватись на медаль. Не забувайте, що Олена Цьось двічі була другою на Кубку світу на змаганнях у Казахстані й Колумбії, вона — бронзова призерка за сумою семи етапів Кубка світу 2011 — 2012 років у програмі олімпійського спринту. Ірина Папежук теж показувала високі результати на престижних змаганнях у Голландії, Китаї, Австралії, Колумбії... Отже надії є», - каже Валентина Матвійчук.

Цікаво, що на шосе дівчата змагаються на власних велосипедах. А ось трекові велосипеди, які коштують 3 — 4 тисячі євро, придбані у «складчину» із фондів олімпійської збірної України, Федерації велоспорту, обласної школи вищої спортивної майстерності і облради спорттовариства «Динамо».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські велосипедистки можуть завоювати олімпійські медалі
02 серпень, 2012, 15:18