На Волині збільшилась кількість розбоїв

На Волині збільшилась кількість розбоїв
Протягом січня–листопада обліковано 9602 кримінальні правопорушення, із загального числа яких третина – тяжкі та особливо тяжкі.

Про це повідомляє ГУ статистики у Волинській області.

Із загальної кількості злочинів 58,7% становили злочини проти власності, 10,6% – проти життя та здоров’я особи, 6,6% – проти встановленого порядку несення військової служби, 4,7% – проти безпеки руху та експлуатації транспорту, 3,7% – у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, 3,3% – у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення.

Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість грабежів (170) зменшилась на 24,1%, проте кількість випадків крадіжок (4381), шахрайств (719), хабарництва (85) та розбоїв (42) збільшилась відповідно на 47,8%, 3,5%, 2,4%, 68,0%.

Серед виявлених 2485 осіб, які вчинили злочини, 23,9% раніше вже ставали на злочинний шлях, 19,7% знаходились у стані алкогольного сп’яніння.

Від скоєних злочинів потерпіли 7563 особи, з них дві третини – від крадіжок та шахрайств. Внаслідок злочинних дій загинули 139 осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.