Волиняни - одні з кращих на Чемпіонаті України з лижного туризму. ФОТО

Волиняни - одні з кращих на Чемпіонаті України з лижного туризму. ФОТО
Нещодавно збірна команда Волині з лижного туризму повернулася додому з нагородами.

Про це інформує прес-служба ЦТСЕ.

Команда у складі майстра спорту України, інструктора Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Олександра Оришка та вихованців Центру Миколи Гейне, Івана Гаця та Парасковії Зуб повернулась із Чемпіонату України з лижного туризму.

Чемпіонат, організований Міністерством молоді та спорту України та Федерацією спортивного туризму України, відбувся 16-20 грудня 2015 року поблизу с. Буковець Івано-Франківської області.

Змагання відбувались на дистанціях найвищого V класу у видах: «Лижний маршрут» та «Смуга перешкод» і стали останніми у календарі спортивних заходів Федерації спортивного туризму України у цьому році.

Волиняни продемонстрували високий рівень спортивно - технічної підготовки.

Приємно відзначити, що в особистому заліку серед чоловіків своє беззаперечне лідерство продемонстрував капітан команди Олександр Оришко, зайнявши І-ші місця на обох дистанціях. Друге місце на «Смузі перешкод» здобув Микола Гейне.

Серед жінок – Парасковія Зуб, учениця 11 класу, яка є найсильнішою в даному виді в області і була допущена до змагань серед дорослих, на довгій дистанції «Лижного маршруту» була другою і третьою на «Смузі перешкод».

У підсумку – дві золоті, дві срібні та одна бронзова медалі поповнили скарбничку здобутків волинських спортсменів-туристів.

Крім того, у змаганнях взяла участь і дитяча збірна - вихованці обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, які в той час проводили навчально-тренувальний збір з підготовки до Всеукраїнських змагань з лижного туризму, які відбудуться у січні 2016 року.

Волинський обласний Центр туризму, спорту та екскурсій має хороший тренерський склад та сильну школу підготовки спортсменів, тому з року в рік волиняни – одні з кращих у лижному туризмі. Підсумовуючи здобутки у спортивному туризмі за 2015 рік за кількістю очок, набраних у Кубках та Чемпіонатах України з різних видів, згідно з Всеукраїнським рейтингом з неолімпійських видів спорту, саме завдяки лижному туризму Волинь зайняла ІІ місце у третій групі, після Чернівецької області, і 8-ме серед всіх областей і міст України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни - одні з кращих на Чемпіонаті України з лижного туризму. ФОТО
25 грудень, 2015, 16:53