Засудили волинянина, який відправив на «той світ» двох товаришів

Засудили волинянина, який відправив на «той світ» двох товаришів
Житель Ратнівського району сів п’яним за кермо та скоїв ДТП, в результаті якої загинуло двоє його друзів.

Коли на місце аварії приїхала «швидка», чоловік сів в іншу машину, яку невдовзі також розбив, - пише Під прицілом.

Трагедія сталася в червні цього року. Тоді компанія молодиків відпочивала вдома в обвинуваченого. Проте невдовзі хтось з компанії вирішив поїхати гуляти в інше село. Відтак усі троє сіли в «Жигулі» білого кольору та поїхали до банкомату. Однак дорогою машина з’їхала в кювет та ще й врізалась в електроопору. Внаслідок ДТП двоє товаришів обвинуваченого загинули.

Чоловік, який проживав неподалік місця аварії, тієї ночі почув гучний звук мотора. А потім одразу удар. Він взяв ліхтарик та пішов перевірити, що трапилось. Саме він і виявив загиблих і викликав «швидку» та правоохоронців.

Всього за 7 хвилин на місце ДТП приїхала бригада медиків. Незабаром на місце ДТП приїхав товариш горе-кермувальника, який одразу забрав винуватця аварії та завіз його до себе додому. Коли ж молодик трохи відійшов від шоку, то попросив у друга автомобіль, аби поїхати до родичів загиблих товаришів та сповістити їм страшну новину. Проте замість того, щоб поїхати до них, він дременув в смт. Ратне. Щоправда, додому він так і не доїхав.

Дорогою молодик вдруге з’їхав з траси та побив автомобіль. Та, зрештою, «шумахера» таки затримали і відкрили проти нього кримінальне провадження. В суді обвинувачений абсолютно не визнав себе винним та показав, що один з його загиблих товаришів того вечора попросив сісти за кермо. Відтак, він дозволив, а сам їхав на другій машині, тобто на тій, на якій він скоїв другу ДТП.

Втім, такі аргументи підсудного були цілком спростовані в суді як показами свідків, так і висновками експертів. Рідні загиблих та очевидці переконували, що один із загиблих, котрого підсудний звинувачував в ДТП, сів саме на заднє сидіння і за життя ніколи не перевищував швидкості. В той же час експерт наголосила на тому, що на кермі автомобіля були виявлені пото-жирові виділення саме обвинуваченого, а тому саме він був за кермом.

Зрештою, вироком суду горе-водія засудили до 5,5 років позбавлення волі та зобов’язали відшкодувати потерпілим моральну шкоду на загальну суму 600 000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Засудили волинянина, який відправив на «той світ» двох товаришів
25 грудень, 2015, 17:42