Луцькі професійні Діди Морози розповіли, чи можна замінити їхній персонаж іншим

Луцькі професійні Діди Морози розповіли, чи можна замінити їхній персонаж іншим
Чи є Дід Мороз пережитком радянської ідеології і яким персонажем можна було б його замінити розповіли луцькі Діди Морози зі стажем

Про це дізнавалося «Слово Волині».

Лучанин Андрій Роїк, ведучий, співак, підпрацьовує Дідом Морозом уже 20 років:

«Що більша економічна розруха чи війна, то більше замовлень – кризи у цього персонажа нема. Замінити його Святим Миколаєм на дитячих ранках я дуже навіть «за», бо то дійсно пережиток і все таке. Але! На дорослих корпоративах Дід Мороз «нєубіваємий» і вічний. Святим Миколаєм його не заміниш, бо блюзнірство… А ким тоді? Поки ніким. Гадаю, він ще буде довго жити саме у світі народжених в СРСР. А далі... буде як буде. На свою адресу нарікань не чув. Зрозуміло, що Дід Мороз – пережиток. У дитячих мізках його плекати – злочин, а дорослих уже не зміниш. Отаке…»

Директор і ведучий радіо Сід - FM Андрій Зубенко неодноразово одягав білу бороду:

«У нинішніх умовах Дід Мороз – це пережиток радянського минулого. Хоча, зізнаюся, про існування Святого Миколая не знав до того, поки не почав мешкати в Луцьку. Саме тоді під час навчання в університеті дізнався про «миколайчики» та про саме свято.

Від Діда Мороза, переконаний, треба відходити, і що швидше, то краще. Мене дивує позиція дорослих дядьків, які вимагають, щоб на новорічний корпоратив обов’язково прийшли Дід Мороз та Снігуронька. Вже дорослі, а ще таке хочуть бачити. Зрозуміло, що тепер маємо вже різні інтерпретації цих персонажів, так би мовити, з адаптацією до сучасних потреб клієнта. Але мені це виглядає як дитячий садок.

Двічі у своєму житті довелося побувати в ролі Діда Мороза, бо так хотіли клієнти. Захвату від цієї ролі не відчув, але зрозумів, яка то нелегка праця, надто коли у тебе ще й борода неякісна. Відтоді відмовляюся від подібних пропозицій або намагаюся переконати клієнта, що цих персонажів замовляти не варто. Маю мрію, що зовсім скоро Святий Миколай повністю витіснить образ Діда Мороза та Снігуроньку і стане основним зимовим казковим персонажем, як Санта Клаус – за кордоном».

Журналіст "Слова Волині" Костянтин Яворський:

«Закиди про те, що Діда Мороза придумали комуністи, активно почали поширювати років зо п’ять тому. Тепер – новий сплеск рідини, що в декого замість мізків.

Дід Мороз як новорічний персонаж почав викристалізовуватися в Росії на початку XX століття. З 1937 року – обов’язковий учасник театралізованих вистав, що тривають напередодні й під час зимових канікул у дитячих садках, школах, палацах культури, на міських майданах тощо.

Із висоти свого незначного «дідморозного» досвіду скажу: не варто забирати в людей казку, хоч її і придумала погана, ворожа ідеологія. Просто не треба відкидати все. Були й хороші речі, які варто перейняти. Нічого не бачу поганого в тому, щоб сучасні діти допомагали стареньким, як колись піонери-тимурівці. Та й чи стане Україна чистішою, якщо заборонити комуністичні суботники і залишити тільки толоки, на які збираються лише свідомі? Натомість псевдопатріоти кричать: «Геть Діда Мороза з України» і тихенько закушують «Московською» ковбасою».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та-а-ак!!!! Ревізію казкових героїв розпочато! "Свідомі патріоти" скоро всерйоз займуться казковими персонажами, розділяючи їх на персонажів "патріотичних" і "непатріотичних" . І байдуже, що персонажі - КАЗКОВІ! інших же проблем в країне немае! А тут же можна таку сильну і об'ємну дискусію загорнути!!!!!! Ідіоти!!!! Дайте спокій хоча б казковим героям!!!! Тим паче, що за Дідом Морозом жодних "кривавих злочинів доби московського тоталітаризму" ніхто не помічав: ні на кого не стукав, нікого в Сибір не засилав, нікого не розстрілював!!! Добрий такий дідуган ІЗ КАЗКИ!!! лиха нікому не робив. А люди самі розберуться, яких казкових персонажів до себе на свята запрошувати!!
Відповісти
До твого відома образ Діда Мороза був затверджений у 1937 р Постановою ЦК КПРС, щоб замінити образ Святого Миколая
Відповісти
Останні новини
Луцькі професійні Діди Морози розповіли, чи можна замінити їхній персонаж іншим
26 грудень, 2015, 19:25