Хто найбільше хитрує зі знижками перед Новим роком

Хто найбільше хитрує зі знижками перед Новим роком
Завдяки вдалій маркетинговій політиці за тиждень перед Новим роком магазини можуть отримати виручку, як за півроку.

Про це розповів директор агентства маркетингових сервісів "Фул Контакт" Сергій Гермашев, - повідомляє Gazeta.ua.

"Гаманці українців схудли, купівельна активність впала. У такій ситуації магазини починають боротися за клієнта найдієвішим інструментом - знижками та розпродажами. Таємницею не буде, що зі знижками хитрують, не залежно від пори року. Але особливо це помітно напередодні новорічних свят. Наприклад, спочатку підвищують ціни, а потім оголошують розпродаж. На такі хитрощі зазвичай ідуть магазини побутової техніки і електроніки, одягу, взуття", – говорить він.

Дещо інша ситуація, за словами експерта, з продуктами харчування. Покупців приваблюють зниженою ціною на окремий товар.

"Прикладами можуть бути акційні пропозиції в деяких столичних супермаркетах, де покупці влаштували бійки за яйця і дешеву скумбрію. Такими акціями магазини привертають увагу до себе та формують уявлення, що у нього найнижчі ціни в місті. Щоб зекономити, потрібно тверезо оцінити пропозицію, не піддаючись передноворічній ейфорії. Наприклад, якщо бачите чотири йогурти за ціною трьох - беріть сміливо. Тому що це просто маркетингові війни між виробниками", – коментує Сергій Гермашев.

За спостереженнями маркетологів, акційних програм цього року порівняно з 2014-м побільшало. Причина – складна економічна ситуація в країні, падіння купівельної спроможності населення, підвищення цін. Українці більше почали економити.

"Новорічні свята - це зазвичай найприбутковіший період для рітейлерів. Традиційно сезон покупок розпочинається вже на початку грудня, саме тоді стартують перші акційні пропозиції. Але дійсно "гаряче" стає з середини грудня і наприкінці року.

Цього року в Україні дуже зросли ціни. Ми ще довго будемо звикати до вартості імпортних товарів, пального, відпочинку. Тому навіть якщо розглядати рекламні кампаніі, спеціальні ціни та обмежені у часі вигідні пропозиції, споживач вже не керується принципом емоційної покупки. А навпаки - ретельно підбирає товари, що знаходяться у межах сімейного бюджету", – каже експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все таке загальне,а по Луцьку слабо було дослідити?
Відповісти