Детектив навколо справи Корбана: ключові особи теж перебувають під слідством. ВІДЕО

Детектив навколо справи Корбана: ключові особи теж перебувають під слідством. ВІДЕО
В останні дні тижня на очах в українців розгортається друга серія детективу навколо Геннадія Корбана. Лідеру партії УКРОП, який, за рішенням суду, був під домашнім арештом, запобіжний захід вирішили терміново змінити. Але те, як це зробили, нагадує дежавю: знову ніч, знову озброєні спецпризначенці, термінова доставка хворого Корбана у столицю.

Судити цього публічного політика, якого підозрюють у причетності до організованої злочинної групи, довірили судді Миколі Чаусу, який зараз сам перебуває під слідством.

І це ще не всі цікаві подробиці дивного процесу, про які йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Суддя – під слідством. Лікар – під слідством. Родинні зв'язки з Генпрокуратурою керівника суду. Чому всі ключові особи справи Корбана на кримінальному гачку?

Ця справа мала завершитися 31 грудня. Півтора місяці від початку її розгляд тривав у звичному режимі – на місці домашнього арешту, в Дніпропетровську. Аж раптом за тиждень до завершення події почали розгортатися, як у голлівудському бойовику.

Вечір четверга, 24 грудня. Слідчі дії вночі заборонені. Проте до будинку Корбана в Дніпропетровську вдираються силовики і влаштовують другу дію спектаклю під назвою "маски-шоу". Паралельно у Верховній Раді мають ухвалювати закон про бюджет-2016. За день до цього – пост у Facebook з проханням підтримати збір підписів за відставку генпрокурора Віктора Шокіна.

"Влаштовують такі показушні речі. Зрозуміло, що там немає справи. За годину до прийняття бюджету. І тому люди повинні дивитися всі ці спектаклі, а не знати фактів", – сказала нардеп і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Нелогічність дій і показовість – у кожному кроці. Раптове скасування обстеження в Дніпропетровську. Обшуки. Викрадення. 12-годинне перевезення швидкою в столицю. Купа безглуздих переміщень – у лікарню СБУ, звідти – в бюро судмедекспертизи. Потім – в інститут Амосова. Звідти – в суд. Потім – знову в інститут. Адвокати вже волали: тут жодна здорова людина не витримає. Силовики наче добиваються, аби довести Корбана до кризи. Передбачення справдилось. Ішемічна хвороба серця, загроза інфаркту. Термінова операція – подвійне стентування.

Паралельно тривають судові засідання – хочуть змінити домашній арешт на тримання під вартою. Замість Печерського, за законом, обирають чомусь Дніпровський суд у столиці.

В справі Корбана – явна гра забороненими методами. Зв'язки скрізь – чоловік голови суду, наприклад, – співробітник Генпрокуратури. Підозр багато, бо порушення – на кожному кроці. Це не дивує, коли дізнаєшся, що всі дійові особи кримінальної справи – фактично під ковпаком.

Хто саме веде справу. Суддя Микола Чаус, якого дисциплінарна комісія Вищої ради юстиції мала звільнити вже двічі – в 2012 та 2015 роках – давно відомий своїми рішеннями. Один з головних фальсифікаторів столиці – саме так його називають адвокати. Він "відзначився" репресіями над автомайданівцями взимку 2014-го.

Здається, слідство щодо справи Корбана має справді особливий статус. Тиснуть на всіх і не зважають на букву закону.

Не менше дивує реакція силовиків. Якщо на початку справи, півтора місяці тому, вони постійно спілкувалися із пресою на брифінгах, то зараз таких бесід узагалі немає. Все це силове дійство нагадує бюджетну виставу з акторами-початківцями. До того ж, у противниках – відома публічна особа. Людина, яка балотувалася на мера столиці та збиралася йти в депутати.

Та всіх цікавить питання, чому зараз. І чому так терміново розпочали цю супероперацію "Корбана за ґрати". Відповідь дуже нагадує політичне замовлення. Бо голова УКРОПу, молодої партії, що успішно провела тисячу депутатів у місцеві ради, мав шанс балотуватися у Верховну Раду. І саме в Дніпропетровську, з якого Геннадія Корбана і вивезли.

Втім, політика - це одна справа. Значно гірше, коли вона демонструє повний контроль над правоохоронною системою країни та її судами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ось тут дуже цікаве відео .ще за 20 днів до сьогднішніх поді
http://korrespondent.net/ukraine/3602732-boitsu-ps-predlozhyly-sest-vmesto-korbana-zapysй
Відповісти
Останні новини
Детектив навколо справи Корбана: ключові особи теж перебувають під слідством. ВІДЕО
28 грудень, 2015, 05:38