Гунчик наполягає, щоб екологічна інспекція активніше притягувала порушників до відповідальності

Гунчик наполягає,  щоб екологічна інспекція активніше притягувала порушників до відповідальності
Володимир Гунчик переконаний, що важливо стимулювати підприємців до того, щоб вони дбали про дотримання екологічної безпеки.

28 грудня на оперативній нараді в голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика керівник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук зачитав перелік підприємств, які мають найбільші показники по викидах шкідливих речовин в повітря.

Проте загалом, як зазначив Олександр Ткачук, в Волинській області найбільшим забруднювачем повітря є автомобільний транспорт.

Володимир Гунчик поцікавився, скільки було притягнуто до відповідальності підприємців, які порушили екологічну безпеку, на що Олександр Ткачук відповів, що певні заходи здійснювались і притягнули окремих «шкідників довкілля» до адміністративної відповідальності, їм нараховано штрафи за вчинену шкоду навколишньому середовищу.

Відтак, по забрудненню лісів вже складено 186 протоколів. Та Володимир Гунчик не вважає, що це є ефективною роботою.

«Жодна людина не прийшла скаржитись на вас, а це говорить про те, що екологічна інспекція собі тихенько сидить, робить якісь протокольчики, а екологічний стан погіршується», - зазначив Володимир Гунчик.

Натомість очільник Волинської ОДА наголосив на тому, що хоче, щоб було громадське обговорення із залученням громадських активістів щодо екологічної ситуації в області, а екологічна інспекція, на його думку, повинна чітко називати прізвища і підприємства, які погіршують екологію. І, відповідно, які повинні знаходитись під чітким контролем громадськості і відповідних органів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик наполягає, щоб екологічна інспекція активніше притягувала порушників до відповідальності
28 грудень, 2015, 12:23