«Погорільці» з ЦУМу торгують товаром «з димком»

«Погорільці» з ЦУМу торгують товаром «з димком»
Допоки комісія з питань розслідування пожежі в центральному універмазі «Луцьк» завершує рахувати збитки та з’ясовувати причину пожежі, більше сотні підприємців-орендарів з ЦУМу досі вигрібають з попелу товар та пристосовуються до інших умов роботи.

Незважаючи на те, що з моменту пожежі минуло більше трьох тижнів (ЦУМ горів 4 грудня), допоки незрозуміло, як і хто відшкодовуватиме підприємцям їхні збитки.

Після пожежі підприємці оговтувалися по-різному. Частина мала, крім ЦУМу, ще декілька торговельних точок. Відтак увесь вцілілий товар перекинули туди. Постраждали хіба що продавці, які залишилися без роботи.

Зі слів директора ЗАТ «Універмаг Луцьк» Віктора Шокала, ЦУМ здавав площі близько стам підприємцям. Це не обов’язково були люди, які торгували в приміщені універмагу. Деякі просто знімали склади для зберігання товару.

Забирати свій крам погорільці почали 6 грудня. Нині завершують забирати торговельне обладнання.

Частина підприємців підшукали собі вже нові місця торгівлі. Більшість з них перебралися до інших торговельних центрів.

Наприклад, погорільці, які торгували у ЦУМі взуттям, днями «оселилися» у ТЦ «Гранд Волинь». Вони розповідають, що кілька тижнів сиділи без роботи, а в передноворічний час сподіваються все-таки більше заробити.

Дівчата кажуть, що обдзвонюватимуть постійних клієнтів та продаватимуть товар зі знижками, аби якось привабити покупців. Хоча й зізнаються: їм дуже пощастило – усе взуття незадовго до пожежі перевезли на склад на верхніх поверхах ЦУМу. Відтак і запаху диму товар не має.

Те, що було на задимлених поверхах, навіть забирати не стали. Кажуть, дим дуже в’їдливий, а тому таке взуття навряд чи можна продати.

Інші торговці, у кого товар таки «з димком», вирішили віддавати взуття практично за безцінь. Наприклад, впродож кількох днів на Північному ринку модельні чоботи, які коштували в універмазі до тисячі гривень, продавали не більше, ніж за 150. Причина щедрої знижки - запах.

Музичний відділ, який знаходився на першому поверсі, згорів повністю. Це – один зі «старожилів», він разом із канцелярією працював у ЦУМі більше 10 років. Продавчиня каже, що збереглося лише те майно, яке було на складі. Решту довелося купувати заново.

Тепер же магазин відкрився в іншому місці, однак назви міняти не стали, кажуть – «це вже як бренд». Тому й назвалися «Музтовари. Відділ з ЦУМу».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все вже давно продали!
кажуть одразу вивезли на той ринок біля шуберта...
І не повідомили, зарази!!! Де ж було оголошення? Тільки для своїх?!!!
Я б купила! Коли ходити ні в чому, люди б купили навіть з димком1
Відповісти
ще не продали рекламу бачив, на вінниченка51 магазин там будуть з 3числа відділи з цуму шкіргалантерея і пухоперові вироби , обіцяють знижки

http://sumki.volyn.net/
Відповісти
Останні новини
«Погорільці» з ЦУМу торгують товаром «з димком»
27 грудень, 2011, 15:01