Луцьк у числі міст з високим показником забрудненості повітря

Луцьк у числі міст з високим показником забрудненості повітря
У галузі екології на Волині було порушено всього 7 кримінальних справ, незважаючи на те, що підприємства області завдають шалених збитків навколишньому середовищу, - інформує "Волинська правда".

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Начальник управління Державної екологічної інспекції Олександр Ткачук повідомив, що нині у відомстві проводиться реорганізація та планується скоротити 25% штату. Також він розповів про діяльність управління та результати перевірок щодо дотримання екологічних норм.

Так, за даними управління екології, в області збудовано понад 3 тисячі свердловин для централізованого водопостачання, втім, чимало із них не працюють. До того ж, на сьогоднішні не вирішене питання введення в експлуатацію очисних споруд у Локачах, потребують реконструкції очисні споруди в Шацьку, у селі Світязь, очисні споруди Ковельводоканалу та Луцькводоканалу. Окрім того, у незадовільному стані очисні споруди знаходяться у Любомльводоканалі, в аварійному стані — у Торчині.

Олександр Ткачук також розповів про проблему забруднення повітря. За його словами, основні забруднення спостерігаються у містах Ковель, Луцьк, Нововолинськ та Володимир-Волинський, а серед числа найбільших забрудників є Гнідавський цукровий завод, “Волиньторф”, Західна теплоенергетична група, “Кроноспан” та інші. Загалом, Волинь займає 23 місце за обсягами викидів забруднення у повітря.

Такою інформацією лишився незадоволений Володимир Гунчик. Він наголосив, що екологічна інспекція повинна краще працювати і показувати реальні результати своєї роботи, оскільки від того залежить стан навколишнього середовища області.

Власне тому він затребував дані щодо кількості складених протоколів та проваджень стосовно порушення норм екологічної безпеки.

Тож Ткачук поінформував, що, до прикладу, у лісовій галузі було складено 186 протоколів, 257 керівників підприємств притягнуто до відповідальності та накладено штрафи на суму понад 14 тисяч гривень, тоді як збитків державі було нанесено на більш, ніж 3 мільйони, гривень.

Окрім того, інспекція скерувала одне подання до органів прокуратури та 7 до СБУ. Загалом, по усіх галузях екології порушено було 7 кримінальних справ.

Натомість голова ОДА наголосив, що екологія — це важлива складова існування області, тому вкрай необхідно відобразити усі особливості галузі у програмі 2020.

“Екологічна інспекція тихенько живе, робить свої відмітки, протокольчики, а екологічна ситуація кардинально міняється в гірший стан. Я хочу бачити в рамках програми “Екологія 2020” конкретні заходи, я хочу бачити громадське обговорення із залученням активістів, громадських організацій... Це одна із найважливіших програм, і вона не повинна носити декларативний характер”, - зазначив губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк у числі міст з високим показником забрудненості повітря
29 грудень, 2015, 01:35