Волинському обласному центру туризму, спорту та екскурсій – 75. ФОТО

Волинському обласному центру туризму, спорту та екскурсій – 75. ФОТО
28 грудня 2015 року у Волинському обласному центрі туризму, спорту та екскурсій відбулись урочистості з нагоди 75-річного ювілею установи.

Представник Українського державного центру туризму, спорту та екскурсій Олег Матюшков зачитав перед присутніми вітальну адресу Міністра освіти і науки України С.Квіта колективу Центру, - повідомляє інформаційним відділ ЦТСЕ.

Традиції, які були закладені в далекі 40-і роки попередніми керівниками (І.Ратнер, Т.Семашко, І.Коротун, Ю.Горобець), продовжують жити і дотепер, передаються з покоління в покоління. Основні завдання були й залишаються незмінними – через туризм та краєзнавство прищепити дітям любов до рідного краю, виховати здорових і сильних патріотів своєї Батьківщини, здатних долати різні труднощі, орієнтуватися у навколишньому середовищі та набути важливих вмінь і навичок для самореалізації у дорослому житті.

За 75 років десятки тисяч кілометрів подолали юні туристи Волині та їх наставники пішки, на лижах, байдарках, велосипедах гірськими стежками та стрімкими ріками Карпат, Криму, Кавказу, Тянь-Шаню, Паміру, Алтаю, Уралу, Далекого сходу, Кольського півострова, Карелії, пустелями Середньої Азії. Вони пройшли школу туризму, яка залишила на все життя свій відбиток в їхніх душах.

Центр туризму, спорту та екскурсій виховав багатьох майстрів спорту, чемпіонів та призерів Всесоюзних, Міжнародних та Всеукраїнських змагань, вихованці ставали кандидатами наук, професорами, викладачами, професіоналами та спеціалістами в різних галузях. Це універсальні люди, які пройшли справжню школу випробувань і завжди дадуть собі раду у житті та принесуть користь своїй державі.

Реалізовуючи Програму розвитку туристсько-краєзнавчої роботи на Волині, Центр туризму створив широку мережу, яка успішно діє у кожному регіоні області. Це 14 філій, 7 станцій юних туристів, 3 відділи туристсько-краєзнавчої роботи при Будинках дитячо-юнацької творчості, 27 базових та 16 опорних шкіл, які є методично-практичними центрами з розвитку туризму і краєзнавства в 97 освітніх округах області.

Щорічно обласний Центр туризму організовує та проводить різноманітні Міжнародні, Всеукраїнські, обласні, регіональні змагання, турніри, конкурси, фестивалі, військово-патріотичні ігри, походи, екскурсії, експедиції, науково-практичні конференції та семінари з туризму, спортивного орієнтування, краєзнавства, оздоровчі табори для школярів та студентів, туристського активу та працівників освіти.

Сьогодні Центру туризму є чим пишатись: один з найбільших позашкільних закладів України, провідна установа у сфері дитячо-юнацького туризму, атестований з відзнакою за високий рівень освітньої діяльності та результативність у навчально-виховному процесі, нагороджений Почесними грамотами Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України та медалями за вагомий внесок у сфері оздоровлення та відпочинку, інноваційні проекти з розвитку позашкільної освіти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.