Як довести непридатність свого авто за законом

Як довести непридатність свого авто за законом
Як і будь-яка річ, будь-який транспортний засіб має власний фізичний ресурс. І навіть при скрупульозному догляді, відпрацювавши своє, машина стає непридатною до експлуатації.

Така ж ситуація може статися і в результаті ДТП. Як же саме здійснити процедуру оформлення непридатності авто? Про це інформує Motor Media Review.

Багато наших співвітчизників не знають, але насправді така процедура не тільки існує, а й ще досить проста. Власнику авто всього лише потрібно звернутися в сервісний центр і залишити там відповідну заяву.

В даному випадку, згідно з «Порядком державної реєстрації транспорту», ​​зняття з обліку здійснюється без ТО автомобіля. Але при цьому номерні знаки і реєстраційні документи машини в обов’язковому порядку здаються в сервісний центр МВС.

Що ж стосується самого “заліза”, то машину власник має право залишити собі або навіть розпродати її на запчастини. Крім, правда, тих частин, які мають він-код. Для їх продажу необхідно буде повторно звернутися в сервісний центр і отримати там офіційний письмовий дозвіл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.