Більше половини пенсіонерів Волині отримають січневі пенсії ще до кінця року

Більше половини пенсіонерів Волині отримають січневі пенсії ще до кінця року
Більше половини волинських пенсіонерів отримають пенсію за січень ще до нового року.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської ОДА, - повідомляє «Слово Волині».

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук повідомив, що 25 грудня було повністю виплачено пенсію волинянам за 2015 рік. Для цього з бюджету виділили 4,9 мільярди гривень.

Водночас більше половини пенсіонерів краю можуть отримати свої виплати за січень ще до настання нового року. Йдеться про 156 тисяч пенсіонерів, яким встановлені дати виплати пенсій через поштовий зв’язок – з 4 по 8 число, а через банківські установи – з 4 по 23 число. Документи на виплату допомоги цій категорії пенсіонерів уже підготували та передали у відділення поштового зв’язку, банківські установи.

Натомість у січні побачать свої пенсії ті, хто зазвичай отримує їх з 9 по 29 число через поштові відділення та з 24 по 25 – через банківські установи. Всього на виплату січневої пенсії усім 278 тисячам волинян витратять майже 253 мільйони гривень.

Чому таким чином розділили виплати – не відомо. Але вкотре поставили пенсіонерів у нерівні умови. Не відомо, чому це січневі пенсії через банківські установи профінансують мало не стовідсотково ще в грудні, а ті, хто отримує через поштові відділення, – чекатимуть січневих виплат? Кому це було вигідно? І як це пояснити бабці, яка отримує пенсію на пошті, чому її сусідці, яка отримує пенсію 23, дадуть раніше, як їй, при виплаті 10?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в січні в берлогу.
Відповісти
пошта не взмозі, через свій графік роботи, здійснити доставку пенсій протягом трьох днів за цілий місяць, крім того по кожному поштовому відділенні визначений ліміт готівки
Відповісти