На Волині встановили дошку пам’яті загиблим бійцям АТО

На Волині встановили дошку пам’яті загиблим бійцям АТО
Неоголошена війна на сході України забрала безліч героїв українського народу. Не оминула трагедія і Ратнівського району.

Аби увіковічити пам’ять місцевих жителів, які відійшли у вічність, біля центральної районної бібліотеки облаштували дошку пам’яті загиблим ратнівчанам, - пише ВОДТРК.

А встановлювали її учасники АТО − Сергій Матвійчук та Андрій Ященко. Долучилися до цієї благородної справи й інші небайдужі волиняни.

Освятив дошку настоятель Іллінського собору отець Роман Бодак, який побажав, аби скорботних світлин не більшало. На дошці на чорному мармуровому тлі – фотографії семи молодих військових з Ратнівського району. Це Іван Тричук, Микола Повх, Дмитро Коляда, Василь Білітюк, Леонід Луцик, Олександр Вавдіюк та Василь Корнелюк.

Сім свічок символізують скорботу за загиблими. З лівої сторони дошки − вдало дібраний вірш молодої талановитої письменниці, тернопільчанки Марії Палихати «Я обiцяю, що вернусь».

З правої сторони – напис українською та англійською мовами: «В різні періоди становлення української держави загинуло безліч захисників рідної землі. Одні з них увіковічнені на героїчних сторінках історії нашого народу, інші відійшли у вічність забутими».

Ініціатором встановлення дошки та творцем проекту був Андрій Ященко.

Символічно, що пам’ятна дошка розміщена біля скарбниці знань – бібліотеки, поряд з монументом найвидатнішого борця за свободу українського народу Тараса Шевченка та білбордом «Небесної Сотні». Тому тепер кожен ратнівчанин будь-коли може прийти та вшанувати пам’ять захисників, які пожертвували власним життям заради нашого миру та спокою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині встановили дошку пам’яті загиблим бійцям АТО
30 грудень, 2015, 17:16