Олів'є: історія легендарного новорічного салату

Олів'є: історія легендарного новорічного салату
Найдавніший рецепт "Олів'є" опублікували ще в XIX столітті. Й інгредієнти там були зовсім не та такі, як зараз. Та й навряд чи тоді б вдалося вкластися у теперішні 100 гривень.

Адже до рецепту входили чорна ікра, телячий язик, відварені раки та м'ясо дикого рябчика. Назву ж салат отримав на честь шеф-кухаря Люсьєна Олів'є, який у XIX столітті тримав у Москві ресторан, - повідомляє канал 24.

А економ варіант страви з'явився вже у голодному Радянському Союзі і не раз змінювався. Салат готували з найдешевших продуктів. І від "царських" інгредієнтів лишилася хіба картопля.

Таким він лишився і тепер – найпопулярніший варіант "Олів'є" налічує лише 5 пунктів – картопля, морква, ковбаса, варені яйця та квашені огірки. Іноді, для пікантності, додають свіжі яблука.

Ще один незмінний атрибут Нового року – мандарини. Їх, розповідають продавці, з прилавків змітають миттєво. Беруть переважно торбинками приблизно по 2 кілограми. Середня ціна на вуличних точках – 25-30 гривень за кілограм.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Союзі без салату було аж ніяк... Зато сьогодні все по-кишені!
Відповісти
Я при радянському союзі голодний ніколи не був. Московська ковбаса була московською. Цікаво, автор статті теж за царським рецептом буде жрати?
Відповісти
Чмошнік придумав таху хрєнь написати?
Відповісти
Останні новини
Олів'є: історія легендарного новорічного салату
31 грудень, 2015, 09:25