Єгерська служба на захисті тварин.ФОТО

Єгерська служба на захисті тварин.ФОТО
В угіддях ДП «МГ «Звірівське» мешкає більше тисячі різних звірів.
Пережити зиму зубрам, лосям, благородним і плямистим оленям, диким
свиням, козулям, дрібній дичині допомагає єгерська служба.

Про це повідомляє Сергій Цюриць.

– У звірогосподарстві працює десять єгерів, – розповідає в. о. директора-головний єгер ДП «МГ «Звірівське» Олександр Перхалюк. – Вони цілодобово охороняють звірів, щодня їх підгодовують.

Для цього на території мисливського господарства облаштовано 60
підгодівельних майданчиків, де є і годівниці, і солонці. У холодну пору звірі можуть поласувати тут сіном, картоплею, зерновідходами, кукурудзою, іншими смаколиками. Їх заздалегідь заготовляє або закуповує у підприємців єгерська служба. Надають спонсорську допомогу і місцеві підприємці та небайдужі природолюби.

– Найбільше у нашій роботі нам сприяє колектив ДП «Ківерцівське ЛГ», де працює директором Віктор Сахнюк, – уточнює Олександр Іванович. – Завжди приходять на поміч також підприємець із с. Дерно Олег Кушнір та директор «Волиньдержпродукт «Вілія» Євген Дудка, які забезпечують господарство зерновідходами та посівним матеріалом.

Цього року єгерська служба вже згодувала дичині 20 тонн картоплі, зараз найбільшою лакоминкою вважається зерно кукурудзи. Але і його залишалося обмаль. Тож керівництво мисливського господарства замовило «добавку».

Ми стали свідками, як до конюшні звірогосподарства, яка виконує і роль зернової комори, під’їхав потужний Рено-преміум. Водій Микола Тимчук, що працює на підприємстві «Дмитроца», цього разу привіз 10 тонн зерна кукурудзи. Важковаговик підрулив під самісіньку конюшню і став поволі піднімати критий кузов – звідти золотою рікою полилося зерно.

А відтак до роботи стали єгері Микола Огура та Роман Бокій, інші працівники господарства. За якусь годину працелюби перекинули лопатами усе зерно у засіки.

– Окрім кукурудзи і зерновідходів, маємо також і запаси сіна, – кажуть єгері.

– А ще кормові віники. Тож наші звірі не голодуватимуть.

Цього року диким мешканцям пущі сприяє і тепла погода. Завдяки їй звірі мають вдосталь і природнього корму. Та все ж кожного дня приходять до підгодівельних майданчиків, де на них чекають ще й гостинці від єгерської служби або ж небайдужих

А буквально день тому новорічні подарунки для диких мешканців Звірівського лісу привезли учні Луцької ЗОШ І-ІІІ ст. №11. Різдво у звірів буде з кормами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре звіряткам, добре і мисливцям "крутого розливу" - буде де гарно провести дозвілля...
Відповісти
ворюги обсіли державні підприємства колісники, кватирки, сахнюки і (иже сними) Хто положить кінець цим злодіям?
Відповісти
Останні новини
Єгерська служба на захисті тварин.ФОТО
31 грудень, 2015, 10:29