«Батьківщина» ініціює об’єднання демократичних сил на місцях. ФОТО

«Батьківщина» ініціює об’єднання демократичних сил на місцях. ФОТО
На урочистому з’їзді ВО «Батьківщина», який 12 грудня в Києві зібрав актив всеукраїнського політичного об’єднання, відзначили високий результат однопартійців на місцевих виборах та окреслили завдання для їхньої подальшої роботи.

Із результатом 19,1% – 8915 депутатів у місцевих радах – партія «Батьківщина» стала єдиною, яка, порівняно з попередніми виборами, здобула у 3,4 рази більше довіри українців. Рейтинг усіх інших політичних сил – із від’ємним коефіцієнтом. ВО «Батьківщина» сьогодні представлене депутатами в усіх областях України та місті Києві, а її 502 члени обрано міськими, сільськими і селищними головами.

Лідер політичної сили вручила нагороди тим учасникам перегонів, котрі досягли найвищих результатів. Насамперед присутні оплесками привітали міських голів, яких відзначено пам’ятним знаком «З Батьківщиною в серці» та вимпелом «За перемогу на виборах». Серед них – Олег Кіндер із Ковеля і В’ячеслав Поліщук із Рожища.

Заступник голови партії Іван Кириленко заявив, що на результат «Батьківщини» на місцевих виборах вплинув особистий рейтинг її лідера в час виборчої кампанії – 20,5%. Звернувшись до однопартійців, Юлія Тимошенко закликала кожного із новообраних депутатів місцевих рад стати окремим інтелектуальним центром політичної сили, самостійним джерелом рішень і дій для країни та зуміти контролювати ситуацію на місцях. «Якщо український народ дав нам ще один шанс – це означає не лише перемогу, а й величезну відповідальність перед кожною громадою, – виголосила у своїй промові політик. – Якщо хоч на хвилину про неї забудемо, утримаємося від служіння людям, то так само швидко, як вони дали нам цю підтримку, вони нас її й позбавлять».

Лідер партії окреслила головні завдання на місцях. Серед них – проконтролювати, аби розподіл бюджетних коштів відбувався винятково в інтересах місцевих громад. «Бюджет, який буде у вас в руках, – це величезна можливість направити бюджетні ресурси туди, де вони найбільше потрібні людям», – наголосила Юлія Тимошенко. Було відзначено важливість відновлення постійного діалогу депутатів з виборцями, створення обранцями громад умов для можливості ознайомлення із проблемами населення.

Актуальним досі залишається питання зниження тарифів. Лідер партії дала вказівку сформувати на місцях функціональні групи для дослідження ціноутворення за спожиті комунальні послуги і в разі необхідності створити слідчі комісії. Вона пояснила, що саме депутати місцевих рад можуть встановлювати тарифи для малих котелень, норми споживання тепла та газу для людей, чиї оселі не обладнані лічильниками. Справа має бути доведена до логічного завершення, резюмувала політик.

Юлія Тимошенко закликала представників «Батьківщини» проконтролювати, щоб розподіл бюджетних коштів відбувся винятково в інтересах місцевих громад.

Голова «Батьківщини» впевнена, що місцеві депутати від партії мають стати своєрідними «комісарами Каттані» і боротися з корупцією в регіонах, аби в корупціонерів «земля під ногами горіла».
«Я даю вам доручення: ви маєте провести розслідування, куди з бюджетів громад у попередні роки пішла кожна копійка!», – заявила політик.

Вона також вірить в те, що місцеві депутати спроможні «проаналізувати інформацію, перевірити, у якій кількості і за які гроші була віддана земля, і притягнути до відповідальності винних».
«Підніміть все це! І ви побачите, наскільки заможна наша країна, наскільки безпрецедентно заможні наші громади. Виводіть всіх, хто причетний до корупції, на чисту воду і покажіть, що «Батьківщина» – це совість місцевих рад. Завдань безліч! Я знаю, що ви з цим можете впоратись!», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Волинь на з’їзді представляли більш як 150 обранців місцевих рад та активістів виборчої кампанії.

— У нашій області «Батьківщина» делегувала в обласну, міські, районні ради майже 200 своїх представників, – сказав міський голова Ковеля, в.о. голови обласної партійної організації Олег Кіндер. – Маємо ще значний кадровий резерв – тих кандидатів, які хоч і вибороли першість на своїх округах, але не отримали депутатського мандата. Їхній досвід, знання, вболівання за громадські справи знадобляться для виконання завдань, що їх поставила лідер партії Юлія Тимошенко. Перемога на мерських перегонах у Ковелі –закономірний результат роботи нашої команди, зокрема депутатів попередньої каденції. Хоча до Революції гідності нам довелося перебувати фактично в опозиції, вдалося досягнути головного – здійснити програму, яку підтримали ковельчани. Люди переконалися, що наші плани – не порожні обіцянки, а конкретний план, за яким і працювали впродовж п’яти років.

— Більш як половина нашої фракції – обранці, котрі мають значний досвід роботи в органах самоврядування, – додала керівник фракції «Батьківщина» в обласній раді Валентина Касарда. – Розраховую на активну позицію і тих, хто вперше отримав мандат депутата обласної ради. Об’єднавши зусилля, впораємося з тими завданнями, про які йшлося на з’їзді. Перший крок для цього вже зроблено – фракція зініціювала, щоб постійну комісію з питань бюджету, фінансів та цінової політики очолила батьківщинівка Людмила Кирда. Колеги з інших фракцій підтримали нашу пропозицію. Відтак будемо чітко контролювати розподіл бюджетних коштів.

Представники «Батьківщини» працюватимуть також у комісіях з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; екології та раціонального використання природних ресурсів; міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій; промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства; сільського господарства, продовольства та земельних відносин; гуманітарних питань. Таким чином матимемо змогу контролювати всі напрямки соціально-економічного розвитку Волині.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"демократичні" сили тільки те й роблять, що "обєднуються"! Наслідок - розвал Неньки по всіх швах... Може буде дешевше, коли вони, нарешті, розєднаються?
Відповісти
обережно, за правду тут модерують.
Відповісти
панянку Тимошенко бо знов григоренки базар горгутам заженуть. То нащо тим об*єднанням марати ще не зіпсованих ?
Відповісти
Рейтинг "Батьківщини" виріс...
Які ідіоти вірять Тимошенко???
Відповісти
Навпаки, тількіи ідіоти не вірять Тимошенко, бо крім неї немає вже кому вірити.
Відповісти
Доки в "Батьківщині" є такі #ідери, як Пустоцвіт в цієї політсили немає майбутнього.
Відповісти
зате є автобуси .які ржавіють на стоянках.
Відповісти
Останні новини
«Батьківщина» ініціює об’єднання демократичних сил на місцях. ФОТО
31 грудень, 2015, 13:30