На Волині покарали таксиста, який збив насмерть 4-річного хлопчика

На Волині покарали таксиста, який збив насмерть 4-річного хлопчика
Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області призначила суворіше покарання для чоловіка, який на Любешівщині збив 4-річну дитину.

Про це пише Під прицілом.

Нагадаємо, що ДТП трапилася у травні минулого року в Любешівському районі, в селі Люб’язь. Обвинувачений, керуючи автомобілем «Mercedes-Benz», збив маленького хлопчика, який раптово почав перебігати дорогу. Незадовго до трагедії батьки залишили дитинча без нагляду.

Від отриманих травм внаслідок дорожньо-транспортної пригоди хлопчик помер на місці.

У судовому засіданні обвинувачений у скоєному розкаявся та просив у батьків дитини пробачення. Своєю чергою він зауважив, що зреагував на зміну дорожньої обстановки, раптово гальмуючи та змінивши напрямок руху автомобіля, однак не мав можливості уникнути наїзду на хлопчика. Окрім того, він повністю відшкодував матеріальну шкоду та частково - моральну, сплативши близько 20 тисяч гривень.

Тоді суд призначив йому покарання у виді 4 років обмеження волі та відшкодувати потерпілій стороні 70 000 гривень. Проте батьки загиблого хлопчика подали апеляційну скаргу на вирок суду, в якій вимагали для таксиста суворішого покарання та стягнути з нього 500 000 гривень моральної компенсації.

Зауважимо, що прокурор заперечував проти апеляційної скарги та переконував суддів, що вирок суду І інстанції є цілком обґрунтованим, законним та об’єктивним.

Проте колегія суддів Апеляційного суду Волинської області задовольнила апеляцію батьків хлопчика частково – призначила обвинуваченому покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами впродовж 2 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не сім'я,а дебіли!
Відповісти
А цікаво чи батьки себе почувають винними за те,що іхня 4 - річна дитина САМА перебігала дорогу? Хай себе посадять в тюрму за неналежне виконання батьківських зобов'язань.
Відповісти
Ще й хватає наглості вимагати величезні гроші з того водія... за те,що вони придурки свою дитину не тримали за руку біля дороги.
Відповісти
Дуже жаль покійного хлопчика, бо він народився в сім'ї, яка оцінила його життя в 500 тис. грн. (знаю про що пишу бо сам втратив дорогу людину в ДТП) І жаль таксиста, тому що з кожним могло таке статися.
Відповісти
самі не догледіли щей вирішили заробити. ганьба....батьків до суду за неналежне виконання батьківських прав.
Відповісти
?????
Нагадаємо, що ДТП трапилася у травні цього року в Любешівському районі, в селі Люб’язь.
Шановні дописувачі!
На дворі січень 2016 року, травень ще не настав цього року.
Відповісти
В травні МИНУЛОГО року, читати навчись
Відповісти
Я вообще в шоке як можна за свою рідну дитинку якісь гроші просити як так можна ще я розумію на поховання там просити і то а тонема слів. Шкода в нас нема законів таких як в Чечні і суду не булоб на місці розібрались тай все!
Відповісти
фемідаінтер
Відповісти
Дуже шкода дитину .Але за недогляд дитини також треба відповідати батькам .Але вони і так покарані,якщо мучить совість
Відповісти
Останні новини
На Волині покарали таксиста, який збив насмерть 4-річного хлопчика
04 січень, 2016, 11:59