На Волині ліквідували підпільну гуральню з потужностями на півмільйона гривень. ФОТО

На Волині ліквідували підпільну гуральню з потужностями на півмільйона гривень. ФОТО
Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції України завадили потраплянню в обіг понад тисячі літрів фальсифікату, а також вилучили 4 тонни сировини для виготовлення сурогату та понад 25 ящиків готової "горілки".

Загальна вартість вилученого майна складає майже півмільйона гривень, - повідомляє прес-служба волинської поліції.

Працівники УЗЕ Національної поліції України та прокуратури у Волинській області ліквідували підпільний цех з виробництва алкогольних напоїв під виглядом горілки відомих українських торгових марок.

"Підприємство" знаходилось в одному з населених пунктів Луцького району. У гаражному приміщенні приватного будинку виробляли "ліву" горілку кустарним способом. На перший погляд пляшки нічим не відрізнялись від "оригіналу". Однак запах рідини викликав великий сумнів.

Перед Новорічними та Різдвяними святами "гуральня" збільшила потужність виробництва. Режим роботи здійснювався з 8-ї ранку до 8-ї вечора.

До обов'язків робітників "цеху" входило не тільки виготовлення фальсифікату, а також миття та підготовка тари до розливу, безпосередньо розлив, поклейка марок акцизного податку України та пакування вже готової до реалізації горілчаної продукції.

Зазначений фальсифікат реалізовували через магазини та заклади громадського харчування міста та району: ресторани, кафе, бари.

Під час проведення санкціонованого обшуку працівники поліції вилучили 25 ящиків фальсифікату відомих українських торгових марок та більше 10 ящиків вже підготовленої до розливу тари, а також бочки зі спиртом та очищеною водою обсягом 4 тисячі літрів.

Виготовлявся сурогат у 50-ти літровій металевій ємності шляхом змішування складових його компонентів.

Також, правоохоронці вилучили більше 1,5 тисяч підроблених марок акцизного податку України, близько 2 тисяч штук корків, півтисячі дозаторів для пляшок, обладнання для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за статтею 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення кола осіб причетних до виготовлення та збуту фальсифікату, а також канали постачання підроблених марок акцизного податку України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Гуральня". Філолог - рівень Бог
Відповісти
гарну хату алкаши "напили"
Відповісти
Наївні люди, які приходять в бар і вибирають, яких 100г випити: "Мороші", "Немирівської", "Поліської", "Козацької ради" чи "Абсолют". Сурогат з однієї каністри, розведений низькосортний спирт, але з різною ціною. Оптичний самообман цілком дорослих і адекватних людей. А ще як вип’ють, закусять, то усе здається "Абсолютом". І лисі жінки в париках при свічах здаються «абсолютними» і найкрасивішими в світі... З цього має як "виробник", так і власник ригалівки. І усе - за рахунок здоров’я відвідувача.
Відповісти
То таки правда !
Відповісти
Нещодавно прочитав, як у Красноярську (Ruгандонія), москалі спокусились на віскі виробництва... Китаю, закупивши його дуже дешево через інтернет-магазин. В світі відомі 5 країн, які виробляють цей алкогольний напій: Шотландія, Ірландія, США, Канада і (на диво!!!), Японія. Погуляли, а на ранок 10 учасників застілля лежали як мухи після дусту. Дешевий сир не тільки в мишоловці: на одній шальці ваги лежить цей "сир", а на іншій - людське життя.
Відповісти
Алкоголізм - добровільне божевілля. Хто п'є- кидайте, а хто не пив не починайте.
Відповісти
Таку брали по 25 грн/пляшка. Рік назад по 16 грн. Майже всі заклади Луцька купляють в таких людей яких ще багато залишилось, нажаль.
Відповісти
Останні новини
На Волині ліквідували підпільну гуральню з потужностями на півмільйона гривень. ФОТО
04 січень, 2016, 12:47