У Луцьку батькам діток, які народилися в 2016 році, вручили свідоцтва. ФОТО

У Луцьку батькам діток, які народилися в 2016 році, вручили свідоцтва. ФОТО
У рамках пілотного проекту дев’ять новонароджених діток отримали свої свідоцтва про народження.

4 січня в приміщенні комунального закладу «Луцький клінічний пологовий будинок» вручили дев’ять свідоцтв батькам, діти яких народилися з 1-го по 3-тє січня 2016 року.

Як розповіла заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації Ольга Семенюк, в рамках пілотного проекту впроваджено державну реєстрацію новонародженої дитини в пологовому будинку при виписці. За час функціонування, а це з листопада 2015 року, таких свідоцтв уже видали 80-тьом новонанародженим.

“Це нововведення дасть можливість батькам не ходити кілька разів в органи державної реєстрації актів цивільного стану громадян, а безпосередньо подавши медичну довідку про народження дитини, паспорти обох батьків та свідоцтво про шлюб, отримати свідоцтво про народження дитини під час виписки з пологового»,- зазначила Ольга Семенюк.

Мама новонародженого малюка Олена Соколовська розповіла, що народила свою третю дитину – хлопчика, 2-го січня 2016 року і зазначила, що відчула наскільки це зручно – зареєструвати малюка відразу в пологовому будинку.

«Реєструвати дитину одразу тут - набагато простіше, адже раніше треба було на когось з рідних залишити дитинку, бігти й переживати за грудне вигодовування, тим більше мамі важко в перші дні, а так собі одразу тут на місці підійшов, зареєстрував», - сказала Олена Соколовська.

Ольга Семенюк також додала, щоб отримати свідоцтво батькам малюків варто буде лише звернутись у кімнату виписки дитини, де будуть працювати представники державної реєстрації, які і приймуть документи і вже наступного дня видадуть свідоцтво.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітаємо сімю Куприсюків з народженням синочка! Нехай Бог дає Здоровя, і силу,і доленьку щасливу!!!
Відповісти
Дуже дякуємо за щирі привітання)
Відповісти
Це тепер треба заздалегідь імя дитини вибрати?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку батькам діток, які народилися в 2016 році, вручили свідоцтва. ФОТО
04 січень, 2016, 16:21