У Луцьку студенти «обчистили» помешкання на півмільйона гривень

У Луцьку студенти «обчистили» помешкання на півмільйона гривень
Двоє студентів юридичного факультету СНУ імені Лесі Українки «обчистили» помешкання сусіда одного з юнаків, й винесли звідти грошей та речей на півмільйона гривень.

про це інформує Під Прицілом

Луцький міськрайонний суд засудив злодіїв до п’яти років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном.

Проте прокуратура оскаржила вирок суду, оскільки переконана, що зловмисники заслуговують на суворіше покарання.

Відтак, Апеляційний суд Волинської області повернув справу на новий судовий розгляд, який нині знову слухають в Луцькому міськрайонному суді. Проте вже в іншому складі суду.

Події розгорталися в квітні 2015 року.

Тоді студент 3-ого курсу юридичного факультету СНУ ім. Лесі Українки поцупив у свого сусіда ключі від підвального приміщення. А потім розповів про це своєму університетському товаришу.

Потім вони вирішили трохи поспостерігати за будинком, аби згодом проникнути в нього.

Так, 22 квітня близько 12.00 хлопці ключем відкрили підвал, залізли в нього, а вийшли вже в будинку. Там зловмисники знайшли планшет марки «iPad 2», цифрову фотокамеру марки «Nikon D3100» та кейс з документами і грошима.

Усе вкрадене хлопці винесли з будинку, відійшли на сусідню вулицю, де почали перебирати. Вони відкрили кейс за допомогою скляної пляшки, дістали з нього гроші – 70 000 гривень, 300 євро та 19 000 доларів, а всі документи, які були в чемодані викинули в болото.

Після цього молодики викликали таксі та поїхали до ЦУМу, де зустрілися зі своїми товаришами.

Одному з друзів злодії подарували викрадений фотоапарат. Потім хлопці поїхали на вул. Гордіюк, де в під’їзді житлового будинку взялися ділити гроші.

Як розповів в суді потерпілий – він не одразу помітив крадіжку. Через кілька днів після пограбування він взявся шукати документи для оформлення закордонних паспортів, проте знайти їх не зміг.

І зрештою, після безнадійних пошуків чоловік викликав правоохоронців і написав заяву про те, що його обікрали. Шукати зловмисників довго не довелося, відтак двоє молодих злодіїв опинилися на лаві підсудних.

Спершу Луцький міськрайонний суд засудив обох обвинувачених до 5 років позбавлення волі з 3-річним іспитовим терміном, проте прокурор оскаржила вирок суду в апеляційному порядку.

В Апеляційному суді Волинської області прокурор просила засудити зловмисників до 7, та 7 років і 2 місяців позбавлення волі. Проте колегія повернула справу на новий судовий розгляд.

Отож справа знову перебуває на слуханні в Луцькому міськрайонному суді. Сьогодні суд заслухав і обвинувачених, і потерпілого, а потім оголосив перерву в судовому слуханні, позаяк адвокат обвинувачених клопотав про долучення додаткових матеріалів.

Тож, яке покарання призначить Луцький міськрайонний суд двом студентам - стане відомо згодом

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такие вот юристы подрастают... наше будущее!
Відповісти
Какой позор, студенты юрфака в процессуальном статусе обвиняемых. А прокурору респект:)
Відповісти
Прокурорша молодець... вона ще та...
А от юрфак то ПОЗОР ...
Відповісти
Можна прізвища цих недоюристів?
Відповісти
А кто прокурор в этом процессе, Вы не в курсе ?
Відповісти
Вчився на юрфаці і закінчував у 2015 році. А саме 30 червня 2015 року. Про це нікому чомусь не було відомо(такі "новини" розлітаються бистріше, ніж про курйози наших політиків), тому слід задуматись, чи не замовна ця стаття. А саме, опублікована з метою зачорнити СНУ. Якщо ні - представте якісь докази. Судове засідання, як і вирок не є закритою та конфіденційною інформацією.
Відповісти
Поддерживаю частично предыдущий комментарий. Уважаемые, журналисты Интренет-издания Волынь-Post будьте любезны предоставить информацию с конкретикой, ну если уж не подсудимых, то фамилию прокурора, адвоката Вы можете указать, ведь осветляя иные новости, Вы указывали инициалы процессуальных руководителей.
Відповісти
Їм на зону там знання кращі!!!
Відповісти
хлопці. Простажирувались.Але мені цікаве інше.Як за аварію в якій загинули мати з дочкою в районі Дубенської -дали 5 років позбавлення волі. А за крадіжку прокурор просить 7 років.Це що?
Відповісти
Подивіться санкцію до статті 185 ч. 5 КК, по якій судять хлопців.
Відповісти
А чому не по ст. 185 ч 3 КК. Суми взяті з голови потерпілого? Більшості людей треба 10 років працювати щоб заробити такі гроші. А він, бачите, не зразу помітив. Не помітив кейс з бабками і документами, камеру і айпод.
Відповісти
Чи замовна стаття? - Так!
Під кого копають? - Або під когось з працівників юридичного, або під когось із родичів тих, кого судять.
Чому копають? - Десь запахло грішми або хтось комусь муляє.
Чому справа звичайного грабежу так потужно розкручується? (Вчора транслювали на одному з місцевих каналів і репоститься на сторінках інтернет-видань.) - Чому ж?

p.s. це на 100% замовна, політична стаття-попередження, котра чітко показує рівень місцевих журналістів.
Відповісти
Шановні, про який замовний характер статті може йти мова? Особи, винні у вчиненні протиправного діяння, скоїли злочин. Це юридичний факт. Журналісти видання опублікували новину за підсумками розгляду справи судом. Ніхто на етапі досудового розслідування ніяких заяв і т.п. не робив, а відтак на тому ж таки етапі досудового розслідування не простежувалися спроби дискредитувати ВНЗ у якому навчалися підсудні. В подальшому ж прокурором , як стороною процесу , була подана апеляційна скарга...Зрозуміло, що дана подія набула резонансного відтінку, і як наслідок журналісти інформують громадськість про дану справу . А те, що на лаві підсудних опинилися студенти СНУ імені Лесі Українки, та ще й юридичного факультету ,додає цій новині особливого характеру з боку оцінки суспільством , та і взагалі потребує окремої теми для дискусії.

P.S. Однак, якщо настільки певні у своїх версіях, то належно їх обгрунтувуйте.
Відповісти
А чому не можна побачити прізвища суб'єктів злочину? Це що, таємниця? В Єдиному Судовому Реєстрі ця інформвція завжди вказується, чому її тут не можуть опублікувати? І чому, на квітень-травень 2015 року( коли було скоєно та виявлено злочин) ніхто про це не знав на юридичному факультеті? Про те, що приховували можете не писати, не смішіть. Коли судили викладача Наливайка за коррупцію, то це знали всі в той же день, а тут діло набагато більшого резонансу. Так що без фактів( а саме імен суб'єктів злочину та сторін обвинувачення) це просто казка.
Відповісти
Бог казав ділитися....Тут за все життя не заробити на квартиру,а тут просто в кейсику -однокімнатка-затишна....Думки вголос....Ша,ша закон-для всіх-і бідних,ібагатих,і ненароджених....
Відповісти
Шановний Юрист СНУ, в Реєстрі не вказуються прізвища суб'єктів злочину , як Ви вказали вище.
Відповісти
Відать потерпілій крутий чувак. Вот прокурор і паше.
Відповісти