На Волині засудили трьох правоохоронців, які «погоріли» на хабарях

На Волині засудили трьох правоохоронців, які «погоріли» на хабарях
Прокуратурою Волинської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди в значному розмірі двома старшими оперуповноваженими з особливо важливих справ відділу оперативних розробок Управління внутрішньої безпеки та завідувачем сектору протидії незаконного обігу підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Правоохоронці, використовуючи надані їм повноваження, збирали "данину" як з легальних підприємців, так і з тих, хто займався незаконним промислом, інформує прес-служба прокуратури області.

Так, двоє старших оперуповноважених протягом червня - серпня 2014 року одержали неправомірну вигоду від одного з підприємців на суму 1500 доларів США за неперешкоджання у здійсненні ним законної підприємницької діяльності з реалізації тютюнових виробів.

Із громадянки, яка займалась незаконною оптовою торгівлею тютюновими виробами на території України та Республіки Польща, у серпні 2014 року вони одержали 2 тис. доларів США за те, що закриватимуть очі на її незаконну діяльність.

Із іншої громадянки, яка незаконно торгувала контрафактними цигарками у Ковелі, спритні правоохоронці упродовж червня-серпня 2014 року одержали 1050 доларів США.

Уже у змові з завідувачем сектору старші оперуповноважені у червні 2014 року одержали неправомірну вигоду від міжнародного перевізника - 5 тис. доларів США двома "траншами" – 3 та 2 тис. доларів.

Затримали одного зі спритників на гарячому.

Попри те, що правоохоронці не визнавали своєї вини у скоєному, у ході досудового розслідування було здобуто незаперечні докази їхньої винуватості.

Визнавши усіх трьох податківців винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України, Володимир-Волинський міський суд Волинської області призначив їм покарання: завідувачу сектору – у виді 5 років позбавлення волі з позбавлення права 2 роки обіймати посади в правоохоронних органах з конфіскацією всього належного йому майна, старшим оперуповноваженим – у виді 6 років з позбавленням права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах та з конфіскацією майна.

Окрім того, правоохоронців позбавлено спеціальних звань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало брали - откупиться не хватило...
Відповісти
Всі ментяри беруть гроші і кришують правопорушення .Судити ціх покидьків треба жорстоко .
Відповісти
Податківці....це не " ментяри" до вашого відому...уважніше читайте
Відповісти
Не тих берете - візьміть за те місце, за яке брав Великий мужній БАРНА Яйценюха, от візьміть за яйця Кривовязюка - начальника податкової Рожищ. За пару років хату побудував на два поверхи, нове авто купив - за які шиши - сам держслужбовець і жінка держслужбовець - за хабарі і відкати Безверхого і йому подібних він все це зробив і при всіх владах тримається.
Відповісти
Ценный кадр, видать...
Відповісти
А їх часом не Ляшук Сергій Васильович, житель с.Старики Горохівського району здав, бо славний стукач СБУ!!??? Бо той шахрай став на шлях справлення і відпрацьовує службі божій!
Відповісти
Дають-бери,б*ють-тікай.....а чому їх шефа не заміли-плани збирають,а відповідати-підлеглі.
Відповісти
Останні новини
На Волині засудили трьох правоохоронців, які «погоріли» на хабарях
05 січень, 2016, 16:15