Горе-майстер лишив без газопостачання 55 будинків у Нововолинську

Горе-майстер лишив без газопостачання 55 будинків у Нововолинську
Через самовільне втручання в систему газопостачання 55 будинків у м. Нововолинську залишилися без газу.

Позбавив усю вулицю тепла горе-майстер, який вирішив самотужки замінити газове обладнання, повідомляє прес-служба «Волиньгазу».

Уже на ранок 6 січня працівникам ПАТ «Волиньгаз» вдалось відновити газопостачання у більшості будинків.

Учора, 5 січня, близько 14.00 до аварійно-диспетчерської служби «104» м. Нововолинська надійшло повідомлення від мешканців вулиці Тихої про відсутність газопостачання.

Оперативно прибувши на місце подій, бригада АДС виявила, що причиною аварії стало порушення вимог правил безпеки систем газопостачання і правил безпечного користування газовими приладами одним  із мешканців вулиці. Чоловік вирішив самотужки замінити газову колонку та, переплутавши патрубки місцями, запустив воду у систему газопостачання.

«Для ліквідації аварійної ситуації та відновлення газопостачання, в тому числі й теплопостачання будинків,  необхідно було провести комплекс робіт.  Передусім: встановити місцезнаходження житла, де відбулося самовільне встановлення газового приладу, окрім того, видалити воду з системи газопостачання, яка залила три кілометри газопроводу, провести очистку газових мереж та обладнання всіх споживачів житлового масиву від наслідків попадання води, випробувати систему газопостачання на герметичність», а також провести пуск газу в оселю кожного споживача, потерпілого від несанкціонованих дій горе-майстра», – розповідає  перший заступник голови правління-головний інженер  ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Відновлювальні роботи тривали протягом усього дня та ночі. Уже близько 04.00 години ранку 6 січня газопостачання у більшості помешкань вдалось відновити.

Фахівці ПАТ "Волиньгаз"  нагадують усім споживачам про правила безпеки та наголошують, що проведення самочинної заміни, ремонту чи встановлення газового обладнання, перепланування приміщень, де встановлені газові прилади без погодження з газовим управлінням - категорично заборонено. Це перший крок до нещасного випадку. Довіряти ремонт і установку газових приладів потрібно фахівцям газового господарства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Горе-майстер лишив без газопостачання 55 будинків у Нововолинську
06 січень, 2016, 11:41