На Волині водій виштовхав з буса багатодітну матір з дитиною, які мали їхати в лікарню.ФОТО

На Волині водій виштовхав з буса багатодітну матір з дитиною, які мали їхати в лікарню.ФОТО
Водій маршрутки вигнав багатодітну матір з дитиною з свого буса через те, що вони мали пільговий квиток, а йому не вигідно возити "пільговиків".

Про це повідомляє Нововолинськ діловий

30 грудня вдосвіта багатодітна мама Людмила М., яка працює помічником вихователя в одному з нововолинських дитсадків, прийшла
з 14-річною донькою на автостанцію. Узяла у касі квитки до обласного центру на на рейс Литовеж — Луцьк.

Один квиток — для себе, за повну ціну, другий — доньці, згідно з посвідченням про багатодітність. Пільговий, так званий нульовий.

Сплатила у касі автостанційний збір, що входить у вартість квитків. Усе як має бути.
Сіли в майже порожній білий бус, що мав вирушати з Нововолинська о 6:25. Зняли куртки, вмостилися на місцях, вказаних у квитках.

У салоні перебував, окрім них, іще один пасажир.

"Водій, зайшовши в мікроавтобус, поставив нас перед фактом, що пільговиків він возити категорично не буде. І зухвало виставив нас із салону, пригрозивши: якщо ми не вийдемо тут, на автостанції, то він висадить нас десь у полі. Навіть не дав нам одягнутись — грубо виштовхав обох. Вдягалися вже на вулиці, на морозі.

Прізвище нахабного водія (він же ж, я так розумію, і власник транспортного засобу) — Береговий. Він кричав, що сплатив за цей бус 35 тисяч не для того, щоб возити пільговиків.

За станом здоров'я мені досить часто доводиться їздити до обласного центру, і такого "скотського ставлення" серед водіїв я не зустрічала", - сказала Людмила.

На автостанції пероном походжала контролер — нагадувала: "Купуйте у касі квиточки". Людмила кинулась було до неї:

— Допоможіть, ось квитки, він нас викинув із квитками!

— А що я можу вдіяти? Це власник, що хоче, те й робить, - відказала контролер.

Людмила знову пішла у касу — треба ж якось доїхати до Луцька. Касир сказала, що нічим не може допомогти, скерувала до диспетчера. Та до проблеми поставилася з розумінням, у квитках позначили інший час відправлення — о 6.40.

Завіз Людмилу з дочкою до Луцька водій, який чув її розпачливу розповідь у диспетчерській.

І його так само обурило хамство "попередника".

Прізвище жлоба, що виштовхав пасажирку з дитиною, — Береговий.

Але перевізником є не він, а його дружина Світлана Іванівна Берегова. Саме її ініціали позначено на квитках.

Світлана Берегова — підприємець із Володимира-Волинського, основний вид діяльності — пасажирський наземний транспорт. Але чи є підприємцем її чоловік пан Береговий і чи оформила вона з ним як перевізник трудові відносини — наразі не відомо.

За номером, вказаним у держреєстрі, телефоную Світлані Іванівні і питаю, чи знає вона про дикий інцидент на Нововолинській автостанції.

— Ні, нічого не знаю. Дайте мені, будь ласка, номер телефону цієї пасажирки, я з нею хочу переговорити сама. Перевізниця обіцяє надати вичерпну відповідь за три години. Мовляв, за цей час з'ясує все достеменно.

Терпляче чекаю… тихо, глухо. Телефоную їй знову. Чую у відповідь:

— Я поговорила з чоловіком, він сказав, що вчинив так, бо не може заробити на пальне, зараз же все подорожчало. Я його насварила, сказала, щоб більше так не робив, а що я ще можу?

— Ще можете з чоловіком компенсувати пасажирці з дитиною моральну шкоду. Вона їхала в лікарню, розумієте? І не дай вам Боже ніколи їздити в ту лікарню. Ваш чоловік у Нововолинську буває щодня, телефон її ви вже знаєте. Тож можете хоча б у такий спосіб вирішити конфліктну ситуацію. Та й на душі легше буде перед Різдвом...

— Яка сума їх влаштує?

— А це не від ресурсів ваших залежить, лише від вашої совісті. Він викинув із буса маму п'ятьох дітей. У якої був повний квиток. І дитину з пільговим.

За кілька хвилин пані Берегова справді телефонує:

"Зараз дуже багато пільговиків. І багатодітні, і учасники АТО, а нам за них держава нічого не компенсує. Вам у магазині нічого безкоштовно не дадуть. Я перед цією жінкою вибачилась, цього досить. А напишете статтю — то я теж напишу в інтернеті, що ви займалися вимаганням!!! Ви думаєте, як людина заробила на бус, то з неї можна гроші тягнути?".

Перевізниця не знає чи забула, що пасажирка як споживач може подати позов. На кругленьку суму. За моральну шкоду, спричинену неякісними послугами чи їх відсутністю.

Безкоштовний адвокат для багатодітної мами у центрі правової допомоги, безкоштовний позов згідно з законом про захист прав споживачів, трохи судової тяганини — і буде рішення на її користь, однозначно.

Тому досудове вирішення конфліктної ситуації завжди краще, ніж судове.

А ще перевізниця зі своїм чоловіком-водієм забули, що їх можуть позбавити ліцензії на перевезення. Скільки там треба скарг від пасажирів у тендерну комісію? Три? Вважайте, що перша вже в дорозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 33
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Водій - дибіл.
Відповісти
Не згідний що водій дебіл. Він справжній українець,показав свою поліщуцьку нутробу.
слава таким українцям і чим більше таких буде, тим краще будуть себе почувати всі інші.
Відповісти
ты вообще адекватный? нормальный человек напишет такое??? ты просто ДАУН
Відповісти
Чекаємо на коментар від Мирки І.І.
Відповісти
Сьогодні взнав про цей випадок. Справу скерував Остапкович Н. начальнику відділу транспорту Департаменту Інфраструктури та туризму. Тримаю на контролі хоч і у відпустці. В понеділок чекаємо на офіційне звернення з усіма даними.
Відповісти
Якщо дійсно правда, що він змусив їх одягатися на вулиці -на МОРОЗІ, матір із дитиною, то це ... ноу коментс ...
О котрій його рейс прибуває на АС у Луцьку ?
Відповісти
І мені, у ж больно цікаво в скільки він прибуває на АС!?!
Відповісти
В шию треба гнати таких перевізників.
Відповісти
Ця паскуди познущалися з жіеки ,та ще й воінів згадала ,які мерзнуть на передовій ,щоб таке падло могло спокійно жити .Лишити ліцензію паскуду і здерти компенсацію в пару тисяч гривень .
Відповісти
В окоп, на передок, собаку.
Відповісти
ліцензії позбавити, щоб іншим був урок.
а пасажирці - в суд, вона з квитками виграє справу 100%.
бидло треба вчити законними методами.
Відповісти
Однозначно подати до суду.
Справа виграшна 100 %.
Або нехай той мудак укладає мирову з відповідною компенсацією ...
І дати йому останнє попередження, а при наступному зальоті - розірвати договір про перевезення пасажирів на цьому маршруті та анулювати ліцензію
Відповісти
А я за цих перевізників Берегових знаю. Погань ще та. Вони мали маршрут на село Жовтневе Володимир-Волинського району. Їздили як хотіли, а не як у розкладі. Пільговиків не возили. Автобусі майже поламальні ходили. Кошмар. Люди на них стільки скарг подали і результату не було. Вони вигравали тендер, бо кращих типу не було. А потім, людям це так надоїло, що вони перекрили трасу і сказали, сказали, що поки це питання не вирішиться, не підуть. Отож все-таки добились того, що перевізника поміняли і одразу автобуси почали ходити згідно маршруту і вчасно і проблеми зникли. Це горе-перевізники, яким взагалі потрібно заборонити людей возити. Ганьба Береговим!
Відповісти
як би держава компенсувала пільгове перевезення пільговикам тодіб ніяких конфліктів не виникалоб Пасажир заплатив його завезли А то законів наприймали ,фінансові проблеми на перевізника і його ж винуватим роблять


Відповісти
О!, перевізник обізвався!)))
Відповісти
То нехай не їздить його хтось заставляв купляти бус,і возити людей!!!
Відповісти
Морду набити собаці гнилий!
Відповісти
Берегові, Ви як тендер виграли- треба цікавитись не лише правами, а й обов*язками. Є квиток- мусиш везти, а свавіллям займайся вдома....Бачу АТОшники-теж тобі надоїли-даремне, а то психіка стала нестійкою-теж свавіллям може запахнути....Перевізнику не вигідно працювати-марш на передову-будуть і солдатські, АТОшницьки..і ТАМ ПІЛЬГОВИКІВ НЕМАЄ...стріляють по всіх.
Відповісти
Будьте справедливі В лікарні всі платять і права не качють , в аптеці купляють ліки , а потім чекають компенсації ,я маю на увазі тих кому належить компенсація А в перевезенні пільговиків тьма ,а відшкодування для перевізника нема Обцянки держави на плечах перевізника
Відповісти
Якщо він вигнав цю жінку-систему не змінив, дотацію не отримав, тобто на рейс він всеодно поїхав-з нею чи без, чому жінку , а не АТОшника...,який би переламав шию.. і з*явився б новий -більш терплячий перевізник. ПЕРЕВІЗНИКИ-не хочете пільговиків-розривайте договори, протестуйте в Києві,боріться, а не гнобіть БАГАТОДІТНУ СІМ*Ю. Якщо є право пільговика- чому не користуватися...Дуже дивно, що є ті, хто захищає ХАМА...
Відповісти
Ніхто не захищає Зробив не добре НЕ по людськи Але якби ми відстоювали свої права скрізь ,а не тільки в маршрутці то можливо і система поміняласяб
Відповісти
Сьогодні взнав про цей випадок. Справу скерував Остапкович Н. начальнику відділу транспорту Департаменту Інфраструктури та туризму. Тримаю на контролі хоч і у відпустці. В понеділок чекаємо на офіційне звернення з усіма даними.
Відповісти
Дуже хочеться знати про результати цього випадку- Новий Рік, Різдво...-це точно українець(Береговий)....
Відповісти
З Різдвом Вас українці!!! Нехай таких людей меншеє.
Як не послухаєш тих власників, то такі вже нещасні, голі, босі... То якщо так??? То чому Ви так до того тендеру рветеся??? Цирк безкоштовний.
Нехай Господь по заслугам дає цим людям...і їхнім дітям!
Успіху!Будь те завжди людьми!!! ніхто не знає,що Вас чекає завтра...
Відповісти
А, може, сволоті Береговим червоного півника в бус пустити? Як ви не це дивитеся, жлобяри, щоб ваш бусик спалахнув однієї ніченьки? Чекаємо вашої відповіді.
Відповісти
Та чяого ви так напали на перевізника. А матір,яка старається багато дітей, вона знає,що їх потрібно утримувати. За що їй пільги? Бо вона їх має багато,А чого я маючи двоє діток повинна платити.Чого? Вона ж одержує 10 тисяч на дітей за що? Вона їх заробила, вона сплатила податки до бюджету. А я податки плачу, дітей утримую двоє без ніяких пільг,щоб її діти їздили безоплатно. Перестанбте платити цим багатодітним хай
Відповісти
Аню діти це святе бо вони- дарунок Божий
Відповісти
А тебе жаба давить?
Відповісти
А тебе жаба давить?
Відповісти
Кличка Берегового - "Бєшений" і вона також відповідає цій кличці
Відповісти
Респект багатодітним сім*ям-подивіться статистику,кожна 3-тя не може родити,народжуванність падає, а у ВАС,пані АННО,В МАТЕРІ,відкривається губа ще таке говорити...Ті гроші,які отримують дані сім*ї взяті НЕ ВІД ВАШОЇ дитини, чи ВАС хвилює, що влада замість 10 купить 9 нових маєтків, бо виплатила баготодітним....Добре,що Ви в змозі прогудувати своїх діток, та не зарікайтесь-не знаєм, що чекати...ДІТИ-НАЙЦІННІШИЙ ДАР БОЖИЙ. Для чого нам ворог -ми скоро один одного самі з*їмо. Береговий-напаскудив ССС-онечко, а ми ще й захищаєм....
Відповісти
багатодітна!!!!! но все таки купила квитка могла і зовсім не купляти!!! яка кому різниця 10 чи 5 родіть собі то не буде претензій до цієї матері,в нашому світі привикли тільки осуджувати,в своіі таракани в голову влізьте а потім інших судіть
Відповісти
Останні новини
На Волині водій виштовхав з буса багатодітну матір з дитиною, які мали їхати в лікарню.ФОТО
06 січень, 2016, 13:16