ЄС виділить для України 30 мільйонів євро на гранти

ЄС виділить для України 30 мільйонів євро на гранти
Україна отримає 30 мільйонів євро грантової допомоги від ЄС завдяки продовженню 4 програм прикордонного співробітництва, нещодавно підписаних Міністерством економічного розвитку та торгівлі України з Єврокомісією.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Кошти використають на подальшу розбудову та модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ» і «Дяківці» на українсько-румунському кордоні; «Рава-Руська», «Устилуг-Зосин», «Краківець», «Шегині» та «Ягодин» - на українсько-польському; «Ужгород-Вишнє Немецьке» - на українсько-словацькому; та «Лужанка – Берегшурань» - на українсько-угорському.

Також на кордоні з Угорщиною побудують пункт пропуску водного сполучення Вилок для байдарочників.

Частина гранту сприятиме розвитку сучасної ІТ-інфраструктури відділів прикордонної та митної служби, зниженню вразливості прикордонних територій від ризику повеней, покращенню забруднень від хімічних звалищ і скидання стічних вод у регіоні Нижнього Дунаю, проведенню експертного оцінювання для інтеграції української і молдавської електричних систем в енергетичну мережу ENTSO-E.

Завдяки підписаним угодам ЄС продовжив до 31 грудня 2016 року Спільні операційні програми прикордонного співробітництва «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007–2013 роки», «Польща – Білорусь – Україна 2007–2013 роки», «Угорщина – Словаччина - Румунія – Україна 2007–2013 роки» та «Басейн Чорного моря 2007–2013 роки».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не спіть гроші дають не державним організаціям адже там одні аферисти і злодії
Відповісти
"покращенню забруднень від хімічних звалищ і скидання стічних вод у регіоні Нижнього Дунаю"...це як?)гроші дають,щоб покращити скидання стічних вод?)))
і взагалі..ми ж ідемо до євросоюзу..для чого видляти гоші для митниць?не розумію..
Відповісти
Автором сценария, режиссером и продюсером кровавого государственного переворота на Майдане были США при участии высших чинов ЕС. И именно США сейчас осуществляют внешнее управление Украиной, контролируя армию, спецслужбы, МВД, министерства финансов и экономики и т. д. Поэтому любые заговоры олигархов против президента Порошенко и премьера Яценюка — это плевки в пустоту. Потому как выше означенные фигуры — даже не исполнители, а так… марионетки. И если организовывать заговор, то для того, чтобы свергнуть иностранных кураторов. А на такое украинские олигархи вряд ли посмеют замахнуться. Не тот масштаб. Да и подавать «челобитную» на ухудшение жизни лучше не Порошенко или Яценюку, а послу США Джеффри Пайетту. Либо более высокому чиновнику из Госдепа вроде Виктории Нуланд.
Подробнее: https://eadaily.com/news/2016/01/05/ukraina-naskolko-realen-zagovor-oligarhov
Відповісти