У луцькій багатоповерхівці з'явилися тріщини в стінах. ФОТО

У луцькій багатоповерхівці з'явилися тріщини в стінах. ФОТО
Нині поруч з їхньою оселею зводять один із житлових комлпексів. Нагадаємо, наразі цей об’єкт має статус самочинного будівництва, бо управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області двічі скасувало декларацію про початок будівельних робіт.

Зі скаргами на зна “сусідів” вернулися члени ОСББ “Володимирська, 109”, пише Волинське агентство розслідування.

Вони розповіли, що будівництво ЖК активізувалося навесні 2015 року, а вже влітку люди зіткнулися з труднощами. Зокрема вони зауважили, що між першим та другим під’їздами розширяється тріщина. Тріщини пішли й в фундаменті. За захистом звернулися до правоохоронців. Прокуратура передала справу міліції, а відповіді від тієї мешканці так і не побачили.

Щоправда приїхали майстри з ЖКП№2, яке обслуговує будівлю. Вони поставили три маяки, кожен з яких станом на січень 2016 року тріснув. Жителі першого під’їзду кажуть, що їхня частина багатоповерхівки з’їжджає в бік річки Омелянівку. Крім того вони нарікають на проблеми з відтоком грунтових вод. Мовляв, вони тепер довше залишаються в землі, замість того, щоб стекти в Омелянівку, що спричиняє просідання будинку.

Люди звертайють увагу й на самовільне захоплення забудовником ділянки поруч з будівництвом, де лежить кран. За словами людей, жодного договору на ту ділянку в будівельників нема.

Тож нині члени ОСББ готуються звертатися до державних та правоохороних структур, аби захистити свій будинок та добитися знесення ЖК.

Нагадаємо, у червні 2013 року в Луцьку обвалилася частина будинку на вулиці Рівненській, 109. Загинули дві людини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З повагою до журналістів, але Ви подивіться, що це два будинки один біля одного. І в нас в області і в Луцьку багато таких будинків. Пане Пащенко в котре я звертаюсь до Вас перевіряйте інформацію, а потім пишіть несинітницю.

Відповісти
ще й не таке привидиться...
Відповісти
шов між будинками деформаційний.тобто передбачене теплове розширення будівлі в геометричних розмірах.але подивитись необхідно за його динамікою та чи не має інших косих тріщин
Відповісти
тут інше цікаво що у житлового комплексу фореста немає дозвільних документіа, а вони рекламуються що у них 7200 за кв м в омелянику....
Відповісти
глорія плюс номер 2
Відповісти
, а еліта-центр))), хоча, напевно, винні самі мешканці: створюють штучні вібраційні навантаження, як-то голосно слухають важкий рок, танцюють сучасні танці, тощо; які і призводять до появи тріщин. Не можна виключати помилок проектувальників і будівельників. Щодо грунтових вод,- так, скоріш за все, і є.
Відповісти
Знаючі люди кажуть що Чорнуха найняв людей, які тепер будуть мочити всі будівництва-конкуренти
Відповісти
Останні новини
У луцькій багатоповерхівці з'явилися тріщини в стінах. ФОТО
11 січень, 2016, 10:20