Поради експертів, як правильно їздити на авто під час ожеледиці чи заметілі. ВІДЕО

Поради експертів, як правильно їздити на авто під час ожеледиці чи заметілі. ВІДЕО
Гідрометцентр попереджає про погіршення погоди. На нас насувається новий циклон, який принесе ожеледицю та мокрий сніг.

За таких умов водіям варто бути вдвічі обачнішими, застерігає канал 24.

У Києві через погіршення погоди можуть заборонити в'їзд вантажівкам. Температура повітря не підніматиметься вище нуля, а отже треба бути більш обережними, особливо на дорогах. Авто радять залишати вдома.

Цього тижня лише за дві доби снігопадів в Україні зафіксували понад півтисячі аварій. Тоді 12 людей загинули, 117 отримали травми. Решта аварій — без серйозних наслідків.

Каскадер Олег викладає у школі контраварійного водіння. Каже, у поїздках слизькими дорогами багато дрібних нюансів, про які водії забувають.

Автомобіль із заднім приводом


Таким авто найважче кермувати. Найзапекліший ворог — швидкість. Якщо у поворот входити додаючи газу, то машину занесе. Але в жодному разі не гальмуйте. Адже авто стане некерованим. Якщо ви на механічній коробці передач — не можна входити у поворот із витиснутим зчепленням. Адже ви маєте контролювати двигун авто. А так газувати не вдасться.

Автомобіль із переднім приводом


На передньопривідному все навпаки. Якщо вас заносить — трохи додайте газу. Кермо в обох випадках треба повертати в сторону заносу. Та найголовніше на дорозі — швидкість. Всі викрутаси на машинах аси виконували на швидкості максимум 40 кілометрів на годину.

А для найдосвідченіших водіїв, які вважають, що можуть впоратись з авто на засніженій дорозі, провели тест. Доброволець Роман має 15 років стажу. За декілька хвилин ковзання автодромом наш досвідчений авто-скептик зробив певний висновок.

Тож пам'ятаємо, на повороті: задній привід — скидаємо газ, передній — навпаки, додаємо. За жодних обставин не гальмуйте на поворотах, бо авто стане некерованим. А на механічній коробці передач не входьте в поворот з витиснутим зчепленням.

Та найголовніше — не поспішайте. А найліпше, радять і експерти, і автолюбителі — у сильну негоду лишайте авто вдома та користуйтесь громадським транспортом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто, негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"За жодних обставин не гальмуйте на поворотах, бо авто стане некерованим"Отже..газу..газу і газу))
Відповісти
Останні новини
Поради експертів, як правильно їздити на авто під час ожеледиці чи заметілі. ВІДЕО
11 січень, 2016, 17:11