Чи вдалися свята у волинян: звіт наркодиспансеру

Чи вдалися свята у волинян: звіт наркодиспансеру
Новорічні свята в Україні не обходяться без застіль і алкогольних напоїв. Саме в цей період зростає кількість пацієнтів у Волинському обласному наркологічному диспансері.

Про те, якою є статистика госпіталізованих до цього закладу, дізнались наші журналісти.

«Волинський обласний наркодиспансер надає допомогу особам в стані сп’яніння. Тобто, тим людям, які в зв’язку з новорічними святами, випивши забагато алкольних напоїв, можуть залишитись на вулиці. Зараз надворі зима й не можна дозволяти таким людям залишатись довго на вулиці.

Громадяни, побачивши таку людину, телефонують до швидкої медичної допомоги. Після приїзду медики проводять медичний огляд. Якщо людина перебуває в стані сп’яніння, вона привозить її до нас в обласний наркодиспансер на витвережування. Як правило, триває воно до 12 годин» , - говорить заступник головного лікаря з медичної допомоги Ростислав Васильович Луцюк.

За отриманими даними, у період з 31 грудня 2015 по 10 січня 2016 в Луцьку було зафіксовано 108 адміністративних правопорушень, 104 з яких здійснені у стані алкогольного сп'яніння. Також було зафіксовано 20 ДТП, з яких було привезено 10 осіб на витвережування.

Щодо госпіталізації по наркопатології, то на 31 грудня 2015 року з 20 осіб було госпіталізовано 11. У періоду з 1 січня по 10 січня 2016 зі 128 людей на витвережування доправили 34 пацієнти.

Окрім того, Ростислав Васильович зазначив, що, в порівнянні з минулими роками, до наркологічного диспансеру доправляють людей віком до тридцяти років. Серед пацієнтів збільшилась кількість дівчат до 16 років.

З допомогою нової поліції кількість "відвідувачів" у наркологічному диспансері збільшилась. Оскільки правоохоронці не тільки оперативно реагують на виклики, а й пильні на вулицях міста.

Як зазначив лікар, кількість пацієнтів зменшиться вже після Старого Нового року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так і не ясно.
то вдалися свята, чи ні?
порівняйте, наприклад з рівним, або замостям, або хто там в нас ще місто-побратим?
Відповісти