Гунчик - серед голів ОДА, яких хочуть замінити, - ЗМІ

Гунчик - серед голів ОДА, яких хочуть замінити, - ЗМІ
У Адміністрації президента обговорюють можливість нових перестановок у керівництві обласних державних адміністрацій (ОДА).

Таким чином буде продовжено процес кадрових змін у регіонах, які були розпочаті ще у грудні.

Про це повідомляє видання «Апостроф» з посиланням на джерело у АП. Новину передає «Преса України».

За інформацією джерела, наразі у АП розглядають відставку губернаторів чотирьох областей, а також ряду голів районних адміністрацій.

Так, звільнення загрожують главі Волинської ОДА Володимиру Гунчику, Івано-Франківської – Олегу Гончаруку, Київської – Володимиру Шандрі та Кіровоградської – Сергію Кузьменку.

Висновки щодо цих кадрових рішень випливають, у першу чергу, з результатів президентської партії «Блок Петра Порошенка» на місцевих виборах, зазначив співрозмовник видання.

«З одного боку, губернатори не повинні втручатися у виборчу кампанію, а з іншого - президент чекає хороших результатів своєї партії в областях. Тому такий "розбір польотів" мав відбутися рано чи пізно», - пояснив представник АП.

У тому, що перестановки у керівництві областей пов’язані із результатами минулої виборчої компанії, переконаний також народний депутат Ігор Попов. За його словами, звільнятимуть тих, хто не зміг належним чином організувати місцеві вибори.

«Звільнення - це непряма оцінка результатів правлячої партії. Однак, звільнюючи протягом місяця після кампанії, довелося б вказувати на причину, тому взяли паузу», - розповів він, додавши, що потрібно було ще й організувати обрання керівників обласних і районних рад.

Кадрові зміни відбудуться найближчим часом, зазначив співрозмовник видання, однак він відмовився назвати імена кандидатів на губернаторські посади, які звільняться.

Нагадаємо, 19 грудня президент України Петро Порошенко підписав укази про звільнення голів Запорізької, Херсонської та Хмельницької обласних державних адміністрацій. Крім того, було звільнено голів 15 районних адміністрацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто, з речами на вихід?
Відповісти
а що губернатор може коли народ вже побачив ефективність влади.....і має свої бачення.....вже багато хто шкодує що той майдан відбувся в нашій державі
Відповісти
ті царькі які фінансували майдан "гідності" не шкодують, вони зараз в "шоколаді"
Відповісти
До чого тут Майдан? Хіба мати винувата, що в дитини в башці вата?
Відповісти
майдан один з найбільших гріхів нашого народу а каятись ще так ніхто і не збирається
Відповісти
при чому тут майдан? не змішуй мухи з котлетами. якщо хто й шкодує, то це яник, регіонали та іже з ними
Відповісти
Якщо знімуть Гунчика то поставлять Бондаря))))
Що зміниться?????
Відповісти